10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăIohannis şi Trump vor adopta o declaraţie comună privind întărirea relaţiilor dintre...

Iohannis şi Trump vor adopta o declaraţie comună privind întărirea relaţiilor dintre România şi SUA

Cei doi preşedinţi au programate convorbiri tete-a-tete, urmate de discuţii cu participarea membrilor delegaţiilor oficiale.

Săptămâna trecută, șeful statului spunea că printre temele de discuţie cu omologul american se vor număra securitatea energetică şi programul Visa Waiver.

“Este o întâlnire pe care am dorit-o şi eu şi preşedintele Trump de ceva timp. Sunt chestiuni extrem de importante care trebuie discutate şi reiterate: Parteneriatul strategic, aspecte de securitate, NATO şi alocarea a 2% din PIB, relaţia economică aflată în creştere, relaţia pe energie. Vor fi şi discuţii în legătură cu înzestrarea Armatei, faptul că suntem împreună în Afganistan şi chestiuni care trenează, precum Visa Waiver. Aici trebuie să se mişte un pic lucrurile”, preciza şeful statului, într-o întâlnire informală cu jurnaliştii.

Președintele Klaus Iohannis va reitera, în întâlnirea de marţi, şi invitaţia adresată președintelui SUA de a vizita România.

Vizita de două zile la Washington a preşedintelui Klaus Iohannis are loc la invitaţia omologului american. Vizita vine în contextul în care România marchează 30 de ani de la căderea comunismului şi 15 ani de apartenenţă la NATO, după cum anunţa Casa Albă, informează sursa citată. 

În iunie 2017, preşedintele Klaus Iohannis a fost primit prima oară la Casa Albă de preşedintele Donald Trump.

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă