Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Klaus Iohannis (Foto: Arhivă)

Iohannis se întâlnește cu Juncker. Vor discuta despre legile Justiției

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlnește, miercuri, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, anunță un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

31.01.2018 - 09:35

Vizita preşedintelui Iohannis la Bruxelles are loc în urma invitaţiei primite, în decembrie 2017, din partea preşedintelui Comisiei Europene.

"După întrevederea cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu membrii Colegiului Comisiei. Cu acest prilej, vor fi abordate subiecte legate de pregătirea Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, precum şi teme de actualitate ale agendei europene vizând, în principal, procesul de consolidare a Uniunii Europene. Pe agendă se vor afla şi negocierile privind noul cadru financiar al UE post-2020, aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare, securitatea externă şi internă a Uniunii şi aspecte legate de relaţiile externe ale Uniunii, cu accent pe procesul de extindere şi vecinătatea estică", anunţă Administraţia Prezidenţială..

De asemenea, va fi discutată situaţia din România în contextul luptei anticorupție și modificările aduse cadrului legislativ privind sistemul judiciar.

"Preşedintele Klaus Iohannis va sublinia, în cadrul întâlnirilor, angajamentul ferm al României de a contribui la consolidarea proiectului european, precum şi ataşamentul ţării noastre la principiile şi valorile pe care se bazează Uniunea. De asemenea, va arăta că Preşedinţia României a Consiliului UE va avea o abordare echilibrată şi obiectivă, în interesul Uniunii şi al statelor membre, care să contribuie la avansarea procesului de integrare europeană", precizează comunicatul Președinției.

Comentarii

loading...