Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis, scut pentru DNA, atac la Coaliție

Invitat la bilanţul pe 2017 al Direcţiei, preşedintele Klaus Iohannis a lansat un mesaj dur în susţinerea instituţiei anticorupţie. După ce a adresat un elogiu magistraţilor, Iohannis a reiterat, în final, faptul că va rămâne un partener şi un susţinător al DNA.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 28.02.2018 - 12:10

"În cei 16 ani care s-au scurs de la apariţia PNA, am fost cu toţii martori la o capacitate crescută a combaterii corupţiei. Nu doar instituţiile s-au schimbat. Societatea românească s-a maturizat ca urmare a consolidării democraţiei. Susţinerea fără precedent ne arată că cetăţenii îşi doresc o Românie demnă şi o societate în care cei care se plasează sau încearcă să se plaseze deasupra legii răspund pentru faptele lor indiferent de functie, poziţie sau avere.

Încrederea în justiţie e dată de cei care însufleţesc sistemul judiciar. Magistraţii sunt repere de comportament, integritatea şi profesionalismul lor trebuie să rămână standarde de referinţă pentru societatea românească. Din acest motiv abaterile individuale trebuie prevenite şi corectate cu promptitudine şi fermitate de către institituţiile cu atribuţii în domeniu.

Incertitudinea generată de modificări legislative adoptate de Parlament anul trecut dăunează grav.

În tot acest context, justiţia a dat dovadă de profesionalism şi unitate.

Am deplină încredere că instituţiile statului cu atribuţii în domeniu şi asociaţiile magistraţilor vor continua să se manifesteze când independenţa justiţiei e în pericol.

Procesul de transformare democratică e de durată. Cred că România are nevoie de politici publice care să pună accent pe prevenirea faptelor de corupţie şi educarea tinerilor.

Prin activitatea sa, DNA a arătat că principiile statului de drept nu sunt simple deziderate, ci realităţi pe care le trăim cu toţii. O societate care se clădeşte pe un asemenea fundament are mai multe şanse.

Veţi avea în mine un partener şi un susţinător al acestor principii. Vă doresc în continuare mult succes.", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a felicitat, miercuri, DNA pentru activitatea sa, arătând că această instituţie funcţionează eficient şi este în prima linie a luptei anticorupţie, contrar unei "evaluări tendenţioase" prezentate opiniei publice "de cineva".

"Cifrele nu mint! Cifrele sunt reci, obiective. În 2017, au fost soluționate peste 3800 de dosare, cu 16,5 % mai mult decât în 2016 și au fost trimiși în judecată aproape 1000 de inculpați. Toate acestea demonstrează încă o dată că DNA este o instituție care lucrează eficient și care se află în prima linie a luptei anticorupție, contrar unei evaluări subiective, tendențioase și partizane prezentată de cineva săptămâna trecută. Eficiența DNA este departe de a fi contestată. DNA asigură mecanismele necesare pentru a vindeca România de corupție. Din păcate, asistăm la manifestări virulente ale disperării și încercarea clară de subordonare încercată de politi. Inadmisibil! Niște inculpați și niște condamnați penali, după ce au fost prinși, s-au unit pentru a-i discredita pe aceia care i-au cercetat. Minciuna umblă cât umblă, până i se înfundă. Toate aceste concentrări în plan mediatic nu au șanse de reușită. Ei trăiesc cu iluzia că puterea se exercită prin abuz. Justiția este acum independentă și eficientă, iar spiritul civic al societății românești se manifestă cu mult curaj. În lupta dintre nou și vechi, dintre cei care trăiesc din corupție și combat corupția, va câștiga România modernă, europeană", a spus Klaus Iohannis la bilanțul DNA.

 

Comentarii