10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăIohannis: România este spaţiul unei importante diversităţi culturale

Iohannis: România este spaţiul unei importante diversităţi culturale

“Cu prilejul Zilei mondiale a diversităţii culturale, pentru dialog şi dezvoltare, îi felicit pe toţi cei care recunosc şi respectă diversitatea culturală, promovează dialogul dintre civilizaţii, legând cultura, în feluritele sale expresii, de dezvoltarea durabilă a colectivităţilor”, a transmis Iohannis, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, remis de Agerpres.

Şeful statului a precizat că diversitatea culturală este nu doar o moştenire, ci şi o trăsătură a creaţiei contemporane şi a dialogului intercultural.

“România este spaţiul unei importante diversităţi culturale, probată prin expresiile artistice, prin specificităţile locale ori regionale, prin manifestarea identităţilor etnice, lingvistice ori confesionale. Diversitatea culturală este pentru noi nu doar o moştenire, ci şi o trăsătură a creaţiei contemporane şi a dialogului intercultural la care participăm, la nivel naţional, european şi internaţional. Creatori, public ori autorităţi, toţi cei care se raportează la domeniul cultural, suntem chemaţi în această zi să găsim cele mai potrivite mijloace pentru a face din diversitatea culturală un motor al creşterii calităţii vieţii, în beneficiul colectivităţilor din care facem parte, precum şi al generaţiilor care ne vor urma”, a spus Iohannis.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, cu ocazia acestei zile, preşedintele Iohannis a acordat Înaltul Patronaj Taberei Interetnice de Artă Contemporană, care va fi organizată la Aiud, în perioada 5 – 15 iunie. Tabăra are loc o dată la doi ani şi se află la cea de a II-a ediţie.

De asemenea, şeful statului a acordat Înaltul Patronaj expoziţiei “Imaginile diversităţii”, care va avea loc la sediul Parlamentului European din Bruxelles, în perioada 26 – 30 iunie. Expoziţia cuprinde lucrări din prima ediţie a Taberei Interetnice de Artă Contemporană de la Aiud, din octombrie 2016, care a reunit 34 de artişti plastici, reprezentând cele 20 de etnii din România, şi s-a bucurat de o bună rezonanţă la nivel naţional şi internaţional, se mai arată în comunicatul citat.

Cele mai citite

Grevă și proteste în Grecia. Navele sunt andocate și trenurile oprite

Mii de greviști, studenți și pensionari greci, au mărșăluit miercuri prin centrul Atenei pentru a protesta față de salariile care, în opinia lor, nu...

Asigurări de sănătate: despăgubirile cresc cu 27% în 2023, potrivit UNSAR

Românii au accesat anul trecut, în baza asigurărilor voluntare de sănătate, servicii medicale în valoare de 458 milioane lei. Cifra este în creștere cu...

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de turiști qatarezi

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a subliniat miercuri că este încrezător în creșterea numărului de turiști din Qatar care vizitează România, însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă