Foto Arhiva

Iohannis, reacţie la o întrebare despre extrădarea lui Ghiţă: "Nu e treaba preşedinţilor"

Situaţia juridică a fostului deputat Sebastian Ghiţă a fost unul dintre subiectele discutate în întâlnirea pe care preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său sârb,Aleksandar Vucic, au avut-o la Cotroceni.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.03.2018 - 12:52

Întrebat de jurnalişti în ce stadiu este procesul de extrădare al fostului politician român, Iohannis a avut o reacţie tranşantă: Nu este treaba preşedinţilor, a spus el.

"Nu am discutat, dar pe urmă am aflat că vreţi să întrebaţi aşa ceva şi l-am intrebat pe preşedinte. A zis că nu ştie, dar cu siguranță lucrurile sunt pe făgașul normal, instanțele deliberează și se va da un verdict pe această chestiune. Mai mult nu a putut să-mi spună, mai mult nu pot nici eu. Nici nu cred că e treaba preşedinţilor să se ocupe de cei care fug de justiţie.", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele sârb a venit însă cu completări şi a susţinut că a cerut un punct de vedere în acest sens, chiar în timpul discuţiilor cu preşedintele Iohannis, de la ministrul de Justiţie din Serbia.

"Eu nu am prea multe date in acest sens, dar organele juridice se ocupa de aceasta chestiune. Cand dnul presedinte m-a intrebat, i-am transmis mai departe domnului ministru al justitiei din Serbia si vom primi astăzi un raspuns.", a completat Vucic.

Comentarii