14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăIohannis o felicită pe Adina Pintilie, câștigătoarea Ursului de Aur 2018

Iohannis o felicită pe Adina Pintilie, câștigătoarea Ursului de Aur 2018

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, duminică dimineață, un mesaj de felicitare Adinei Pintilie, regizoarea care a primit premiul Ursul de Aur pentru filmul “Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not”, la gala celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de la Berlin.

„Felicitări Adinei Pintilie, regizoarea filmului „Nu mă atinge-mă / Touch me not”, pentru obținerea prestigiosului premiu „Ursul de Aur” la Festivalul Internațional de Film de la Berlin! Mult succes în viitoarele proiecte!”, scrie Iohannis.

Filmul experimental “Nu mă atinge-mă”/ “Touch me not”, al regizoarei Adina Pintilie, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj de debut în cadrul galei de premiere a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin de sâmbătă seara.

Filmul scris, regizat şi produs de Adina Pintilie este coprodus de Bianca Oana şi Philippe Avril. Filmul este o coproducţie România / Germania / Cehia/ Bulgaria / Franţa, iar, în 2012, proiectul a fost selecţionat pentru Atelierul secţiunii Cinéfondation de la Festivalul de la Cannes.

“Filmat pe o perioadă de 10 săptămâni, între anii 2015 şi 2017, cu o distribuţie mixtă de actori profesionişti (Tomas Lemarquis, Laura Benson) şi persoane reale, “Nu mă atinge-mă” este o explorare personală care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute pe care le avem despre intimitate, ca aspect fundamental al existenţei umane”, informează ICR Berlin, într-un comunicat de presă.

În acest an, regizorul Călin Peter Netzer a fost membru al juriului care a desemnat câştigătorul premiului pentru cel mai bun film de debut – GWFF Best First Feature Award.

Cele mai citite

Ligia Deca nu crede că școlile pot efectua testare antidrog

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a subliniat miercuri că majoritatea şcolilor nu sunt dotate cu infrastructura necesară pentru a efectua testări antidrog în mod eficient. Deca...

Avertisment din partea European Green Party către Parlamentul European. Ancheta “Russiagate”, despre bani oferiți unor politicieni din UE, trebuie accelerată înainte de alegerile europene

Partidul European al Verzilor (European Green Party) cere ca investigația "Russiagate", referitoare la banii pe care Rusia i-ar fi oferit unor politicieni din UE,...

Ligia Deca nu crede că școlile pot efectua testare antidrog

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a subliniat miercuri că majoritatea şcolilor nu sunt dotate cu infrastructura necesară pentru a efectua testări antidrog în mod eficient. Deca...
Ultima oră
Pe aceeași temă