Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis o desemnează pe Rovana Plumb ministru interimar al Educaţiei

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a fost desemnată ministru interimar al Educaţiei, printr-un decret semnat marţi de preşedintele Klaus Iohannis.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.10.2018 - 14:30

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia lui Valentin Popa, ministrul Educaţiei Naţionale.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul pentru desemnarea ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ca ministru interimar al educaţiei naţionale.

Rovana Plumb a fost propusă ministru interimar al Educaţiei de către premierul Viorica Dăncilă.

Valentin Popa a demisionat joi din funcţia de ministru al Educaţiei, susţinând că motivele demisiei sale sunt legate exclusiv de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind predarea limbii române în învăţământul primar la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale. Valentin Popa a afirmat că solicitarea UDMR are un scop politic şi este mai degrabă centrată pe profesor decât pe elev şi că toţi copiii din România trebuie să cunoască limba română pentru a avea o şansă să trăiască şi să muncească în România.

În aceeaşi zi, Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă prin care a fost abrogat articolul privind predarea limbii române pentru minorităţile naţionale, măsură cerută de UDMR şi care a dus la demisia lui Valentin Popa. Prin OUG aprobată joi s-a stabilit că predarea limbii române în învăţământul primar la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale se va face de către cadrele didactice de la clasele respective.

UDMR a transmis, după adoptarea OUG, că prin anularea articolului referitor la predarea limbii române Guvernul a acceptat argumentele copiilor, părinţilor maghiari, cadrelor didactice şi ale UDMR şi a înţeles că măsura instituită de ministrul Educaţiei a fost neîntemeiată şi inadecvată din punct de vedere profesional.

Comentarii

loading...