14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis o cheamă la Cotroceni pe Dăncilă, din cauza Rovanei Plumb

Iohannis o cheamă la Cotroceni pe Dăncilă, din cauza Rovanei Plumb

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis luni, o scrisoare premierului Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care o invită la consultări, miercuri, 2 octombrie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni, pe tema nominalizării persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene. Invitația vine în contextul în care Rovana Plumb, propunerea României pentru funcția de comisar europena, a transmis o scrisoare Comisiei JURI din PE, în care precizează că împrumutul de 800.000 de euro a fost achitat cu două apartamente deținute de aceasta în România, astfel datoria care a generat îngrijorări în cadrul audierii sale în comisie nu mai există.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European are, luni, o ședință extraordinară pentru a lua o decizie în ceea ce privește conflict de interese, în cazul Rovanei Plumb. Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia JURI pentru funcția de comisar european. Președintele Parlamentului European David Sassoli a transmis, într-o scrisoare, Comisiei JURI că procedura pentru comisarul nominalizat Rovana Plumb este suspendată. El a mai cerut forului legislativ european să precizeze ce măsuri exacte recomandă în această etapă. Plumb trebuia să fie audiată în comisiile transport și mediu pe data de 2 octombrie, ca parte a procedurii de desemnare în poziția de comisar european.

 
Viorica Dăncilă a declarat că respingerea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european pe transporturi, nu o face să aibă mai puțină încredere sau apreciere pentru aceasta. Premierul a scris, pe Facebook, că Plumb are, în continuare, susținerea necondiționată.

 
Vă prezentăm, în continuare, textul scrisorii lui Klaus Iohannis:

`București, 30 septembrie 2019

Doamnei VASILICA -VIORICA DĂNCILĂ

Prim-Ministrul României

Stimată doamnă Prim-ministru,

În temeiul dispozițiilor art. 80 și ale art. 86 din Constituție vă invit pentru consultări miercuri, 2 octombrie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni.

Consultările vizează aspecte legate de nominalizarea persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene. Această chestiune reprezintă o problemă urgentă și de importanță deosebită pentru statul român.

La această întâlnire puteți fi însoțită de miniștrii de resort.

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

Klaus-Werner Iohannis’

 
 

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă