Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis: "Nu consideră nimeni că în România nu mai funcţionează statul de drept"

Președintele Iohannis a declarat miercuri, la Bruxelles, că este optimist în ceea ce priveşte rezolvarea problemei legilor justiţiei şi a afirmat că nimeni nu consideră în România nu ar mai funcţiona statul de drept.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 31.01.2018 - 18:22

Întrebat de jurnalişti dacă există riscul ca România să nu mai primească fonduri europene, în contextul declaraţiilor comisarului european pentru Justiţie, Vera Jourova, despre o posibilă legare a problemei statului de drept de acordarea fondurilor europene, Iohannis a spus că acest lucru nu este prevăzut în tratate, însă nici nu se pune această problemă pentru România.

„În tratate nu este prevăzut aşa ceva şi dacă se poartă o discuţie, se poartă în termeni politici şi nu cred că se poate trage o concluzie pentru negocierile care vor avea loc acum. Această abordare am putut să o observ şi în cadrul PPE-ului, care s-a exprimat foarte recent pe această chestiune şi vocea PPE-ului contează în această ecuaţie, unde criteriul stat de drept, cel puţin acum nu poate fi luat în considerare din foarte multe motive. Nu cred că aici se pune vreun fel de problemă pentru România. Nici nu a început cineva să considere că în România nu mai funcţionează statul de drept”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a afirmat că nu ar trebui să „intrăm în panică aşa, din oficiu”, şi s-a declarat optimist că problema legilor justiţiei va fi rezolvată.

„Nu trebuie să intrăm în panică aşa, din oficiu şi pe orice temă. Faptul că avem discuţia pe legile justiţiei este o chestiune care ţine de politica românească şi eu sunt optimist că se poate rezolva. Statul de drept este o chestiune care este vitală pentru România, dar în acelaşi fel şi pentru Europa şi nu au fost îndoieli în această privinţă, nici acasă, nici în Bruxelles”, a spus Iohannis.

Comentarii

loading...