15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis la BEC:"Am fost un fel de pompier atomic care a prevenit...

Iohannis la BEC:”Am fost un fel de pompier atomic care a prevenit prăbușirea”

”Mi-am depus candidatura pentru un nou mandat de președinte”, a spus Klaus Iohannis, adăugând că au fost depuse peste 2,2 milioane de semnături. 

”Cred că este momentul să spun ce mă motivează să mai candidez la un mandat de președinte. Este o perioadă complicată pentru România. Este nevoie de o muncă imensă pentru a repara tot ce a stricat PSD-ul în aceștia trei ani”, a spus Iohannis. 

”România normală este o țară din care tinerii nu mai vor să plece, este o țară din care mulți dintre cei care au plecat vor să se întoarcă cu speranță. Trebuie să vedem imensa pagubă produsă de PSD. Am reușit prin mijloacele constituționale să previn multe din stricăciunile făcute de PSD. Este nevoie de normalizarea României, sunt dispus să conduc această reconstrucție a țării”, a mai spus șeful statului.

”Dacă spun că PSD-ul trebuie îndepărtat de la putere spun că PSD-ul trebuie îndepartat prin mijloace constituționale”, completează Iohannis.

 

Liderul USR a abandonat, cel puțin azi la BEC, discursul care l-a făcut celebru:”Dacă eram președinte”. Totuși, nu s-a putut abține să nu arunce câteva săgeți către Klaus Iohannis.

“Un pompier pentru momentele când casa a luat foc și se prăbușea”

Dan Barna l-a criticat, vineri, pe Klaus Iohannis spunând despre acesta că a fost “un pompier pentru momentele când casa a luat foc și se prăbușea”. Liderul USR a mai spus că dacă președintele Iohannis ar fi fost un “gospodar mai atent și diligent”, nu se ajungea în astfel de situații.

“Eu spun în egală măsură că președintele Iohannis a fost un pompier pentru momentele când casa a luat foc și se prăbușea. Eu cred că dacă era un gospodar mai atent și mai diligent poate nu ajungeam să luăm foc de atâtea ori în ultimii ani”, a afiramt Dan Barna, vineri, la depunerea semnăturilor pentru alegerile prezidențiale la Biroul Electoral Central.

Prezidențiabilul USR-PLUS Dan Barna și-a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidențiale. Alianța a strâns aproape 400.000 de semnături. Liderul USR a susținut că România are nevoie de o schimbare.

 
Termenul limită de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central este duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă