Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis: Forţa naţiunii stă în coeziunea oamenilor apăraţi de legi drepte şi egale

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri că lecţia pe care unirea Dobrogei cu România ne-o transmite este că ”forţa naţiunii stă în coeziunea oamenilor, asigurată de sisteme publice şi infrastructură funcţionale, şi în solidaritatea cetăţenilor, uniţi”.

Share

Rl online 0 comentarii

14.11.2018 - 13:15

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj cu prilejul zilei Dobrogei şi al sărbătoririi a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România.

”În urmă cu 140 de ani, în baza prevederilor Tratatului de la Berlin, Dobrogea a revenit sub autoritatea şi administraţia românească. Este un moment important al istoriei noastre moderne, pe care îl celebrăm astăzi cu respectul cuvenit pentru curajul şi sacrificiul românilor în Războiul de Independenţă, care au făcut posibilă unirea Dobrogei cu România. În acelaşi timp, onorăm viziunea şi dăruirea cu care politicienii români ai sfârşitului secolului XIX au gândit şi pus în aplicare un proiect care a condus, în doar trei decenii, la integrarea deplină, politică, economică şi socială a regiunii dintre Dunăre şi Marea Neagră”, a scrie preşedintele României.

Acesta a făcut referire la mesajul adresat dobrogenilor de către Principele Carol, pe 14 noiembrie 1878, pe care-l vede ca o ”o chintesenţă a viziunii asupra rolului politicii şi administraţiei publice în transformarea şi dezvoltarea Dobrogei”.

În plus, şeful statului spune căă, proclamarea unirii Dobrogei cu România de acum 140 de ani ”ne arată că procesul de unificare a provinciilor istorice româneşti a însemnat şi edificarea unei naţiuni, care crede cu tărie în valorile democraţiei şi în respectarea drepturilor omului”.

”Lecţia pe care unirea Dobrogei cu România ne-o transmite nouă astăzi, peste ani, este că forţa naţiunii stă în coeziunea oamenilor, asigurată de sisteme publice şi infrastructură funcţionale, şi în solidaritatea cetăţenilor, uniţi în jurul unor valori şi proiecte comune, apăraţi de legi drepte şi egale pentru toţi”, a mai scris preşedintele Klaus Iohannis.

Comentarii