Iohannis este decis să impună din nou starea de urgență, dacă se agravează pandemia

Șeful statului a declarat, joi seară. că este decis să declare din nou starea de urgență, dacă pandemia evoluează nefavorabil în România.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.05.2020 - 16:39

Dacă "situaţia se va înrăutăţi şi datele vor arăta un număr galopant de infectări" cu coronavirus, președintele Iohannis vrea să declare din nou starea de urgenţă.

"Vreau să fiu foarte clar: dacă situaţia se va înrăutăţi şi datele vor arăta un număr galopant de infectări, care va duce la supraaglomerarea spitalelor, atunci nu voi ezita să declar din nou stare de urgenţă", a spus şeful statului, joi seară, într-o declarație televizată de la Palatul Cotroceni.

Declarația din seara zilei de joi, 14 mai, vine chiar în ultima zi a stării de urgență care a fost instituită de președintele Iohannis în luna martie și care a durat două luni. Urmează ca în România să fie instituită starea de alertă, cu restricții ceva mai blânde decât pe timpul stării de urgență.

Anterior, șeful statului anunțase că, dacă epidemia de coronavirus din România se agravează până la sfârșitul anului, el nu va permite desfășurarea alegerilor în toamna anului 2020 ci va cere amânarea acestora pentru începutul anului 2021.

Comentarii