Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis, despre refuzul de revocare: Nu poate PSD să îmi dea niciun ultimatum

Klaus Iohannis a declarat, joi, referitor la anunţul ministrului Justiţiei că va redacta un proiect de sesizare a CCR pe un conflict între Guvern şi Preşedintie, că PSD nu poate să îi dea „niciun ultimatum”.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.11.2018 - 18:33

„Cred că dumnealor sunt sub o oarecare presiune politică şi vorbesc vrute şi nevrute. Mie nu poate PSD să îmi dea niciun ultimatum. Eu am spus că după sărbătorile de 1 Decembrie voi analiza aceste chestiuni şi o să vorbim atunci mai mult”, a declarat Klaus Iohannis cu privire la anunţul ministrului Justiţiei că va redacta un proiect de sesizare a CCR pe un conflict între Guvern şi Preşedinte.

Întrebat dacă are dreptul constituţional să refuze numirea vreunui ministru, Klaus Iohannis a precizat că ”respectă Constituţia”.

„În opinia mea, constitutional, am dreptul să fac exact ce fac. Eu sunt un preşedinte care respect ad-litteram Constituţia. Fiţi siguri că ce fac eu este constitutional”, a declarat şeful statului.

Ministrul Justiţiei a anunţat, luni, că va redacta până luni un proiect de sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedinte, rezultat de refuzul de revocare şi numire a miniştrilor. Toader a anunţat că decizia sesizării CCR nu a fost luată.

"Până luni, voi redacta un proiect de posibilă sesizare a Curţii Constituţionale pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi preşedintele republicii pentru refuzul de revocare şi numire a miniştrilor propuşi. Nu înseamnă că s-a luat decizia. Înseamnă că la nivelul Ministerului Justiţiei, vom redacta acest proiect de posibilă sesizare a Curţii Constituţionale. În cursul zilei de luni îl vom prezenta, îl vom discuta şi apoi cei care au competenţele de a decide vor decide dacă vor sesiza Curtea cu un astfel de conflict. Posibila sesizare venind de la Guvern, parte a conflictului, adică sub semnătura doamnei premier", a anunţat Tudorel Toader, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

Comentarii

loading...