15.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis: Guvernul a primit un nou cartonaș roșu, prin raportul GRECO. Secția...

Iohannis: Guvernul a primit un nou cartonaș roșu, prin raportul GRECO. Secția specială, ”o anomalie”

Preşedintele Klaus Iohannis de declarat miercuri că Executivul PSD ALDE a primit un nou cartonaş roşu din partea forurilor europene, legat de justiţie, prin rapoartele GRECO, şi spune că în ciuda recomandărilor, Guvernul continuă să emită ordonanţe în domenii importante. ”Concluziile rapoartelor arată încă o dată multiplele prejudicii aduse de PSD-ALDE prin modificarea legilor justiției”, a comentat șeful statului. ”Acțiunile autorităților române, în deplină contradicție cu recomandările organismului european”, a atras atenția șefului statului. 
”Dacă Guvernul PSD-ALDE își permite să ignore voința proririlor cetățeni, nu e de mirare că doar 4 din cele 13 recomandări au fost implementate satisfăcător”, a declarat Iohannis. 

”În timp ce toate organismele europene semnalează că așa-zisa reformă a justiției merge în direcție greșită, PSD-ALDE ignoră aceste avertismente și merg în direcția în care vor ei”, a adăugat șeful statului. ”Majoritatea PSD-ALDE, într-un dispreț total este cea care contribuie la perpetuarea efectelor nocive ale acestor modificări”, a spus președintele. ”Doamna prim-ministru ignoră că Guvernul are posibilitatea de a elebora un act normativ. Prin pasivitatea ei, majoritatea acționează în continuare împotriva voinței și intereselor românilor”, a adăugat șeful statului. 

Preşedintele a cerut Guvernului să iniţieze cu celeritate un proiect de lege cu măsuri necesare pentru aşezarea legislaţiei potrivit coordonatelor statului de drept. ”Solicit Guvernului să elaboreze cu celeritate un proiect de lege în acord cu voința populară și cu recomandările GRECO, iar acestui demers să i se ralieze și CSM, cu asumarea rolului de garant al independenței justiției”, a cerut Iohannis. 

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, ca Guvernul să vină cu o iniţiativă legislativă pentru a corecta “anomalia” care este Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), precum şi alte neregularităţi din domeniu, urmând ca dezbaterea să aibă loc în Parlament.

“Toată lumea a înţeles foarte bine că această secţie e o anomalie. Guvernul să vină urgent cu o iniţiativă legislativă care corectează această anomalie. Sigur, dezbaterea e în Parlament, dar iniţiativa trebuie elaborată în Guvern”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă