13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis către PSD: Veţi fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau...

Iohannis către PSD: Veţi fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau poate a sute de români

“Veţi fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau poate a sute de români”, i-a avertizat președintele Klaus Iohannis pe parlamentarii din PSD, dacă aceștia nu vor aproba cât mai repede legea ce va reglementa izolarea, carantina și spitalizarea persoanelor suspecte sau infectate cu coronavirus. 

“Sunt siderat de felul în care PSD a reacţionat şi reacţionează în Parlament acum când este în discuţie o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave şi carantinarea persoanelor”, a susținut șeful statului într-o declarație televizată transmisă de la Palatul Cotroceni. 

După cum se știe, proiectul de lege a fost aprobat în Camera Deputaților încă de joi seară, dar până astăzi, marți, Senatul – care este Cameră decizională – nu a finalizat dezbaterile și încă nu a supus proiectul la vot în plen.

“PSD tergiversează această discuţie”, a susținut, marți, şeful statului. În opinia acestuia, prin această tergiversare, PSD “vrea să pară important sau interesant”.

Un pas obligatoriu înainte ca proiectul de lege să poată fi discutat în plen este emiterea unui aviz (cu caracter consultativ) de către Comisia Juridică a Senatului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă