Iohannis către PSD: Veţi fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau poate a sute de români

Preşedintele Iohannis a avertizat, marţi, că PSD "tergiversează" aprobarea în Parlament a Legii carantinei și că această tergiversare poate duce la moartea a zeci de oameni.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.07.2020 - 15:10

"Veţi fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau poate a sute de români", i-a avertizat președintele Klaus Iohannis pe parlamentarii din PSD, dacă aceștia nu vor aproba cât mai repede legea ce va reglementa izolarea, carantina și spitalizarea persoanelor suspecte sau infectate cu coronavirus. 

"Sunt siderat de felul în care PSD a reacţionat şi reacţionează în Parlament acum când este în discuţie o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave şi carantinarea persoanelor", a susținut șeful statului într-o declarație televizată transmisă de la Palatul Cotroceni. 

După cum se știe, proiectul de lege a fost aprobat în Camera Deputaților încă de joi seară, dar până astăzi, marți, Senatul - care este Cameră decizională - nu a finalizat dezbaterile și încă nu a supus proiectul la vot în plen.

"PSD tergiversează această discuţie", a susținut, marți, şeful statului. În opinia acestuia, prin această tergiversare, PSD "vrea să pară important sau interesant".

Un pas obligatoriu înainte ca proiectul de lege să poată fi discutat în plen este emiterea unui aviz (cu caracter consultativ) de către Comisia Juridică a Senatului.

Comentarii