Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Iohannis: Alegerile se vor ține în acest an doar dacă se termină epidemia

"Nu voi tolera să fie ținute alegeri sub semnul epidemiei", a avertizat, marți seară, președintele Klaus Iohannis.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.04.2020 - 18:51

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seară, că el speră ca alegerile din anul 2020 să se poată desfășura la termenele prevăzute inițial, și anume, "în toamnă", alegerile locale, după care și alegerile parlamentare.

Despre alegerile parlamentare, șeful statului a precizat că în mod normal s-ar desfășura "la sfârșitul lui noiembrie sau la începutul lui decembrie".

Totuși, președintele Iohannis a precizat că nu va accepta organizarea acestor alegeri decât dacă desfășurarea lor nu va pune în pericol sănătatea populației.

"Nu voi tolera să fie ținute alegeri sub semnul epidemiei", a avertizat președintele Klaus Iohannis.

"În vară trebuie să ne pregătim pentru un posibil val doi al epidemiei. În octombrie - noiembrie vom ști dacă există al doilea val sau nu", a estimat șeful statului.

 După cum se știe, la începutul anului 2020, după căderea Guvernului Dăncilă prin moțiune de cenzură și după instalarea Guvernului Orban, PNL a dorit declanșarea de alegeri anticipate, pe care spera să le câștige în defavoarea PSD. La rândul lor, liderii PSD au urmărit evitarea acestei variante, pentru că, până în toamna acestui an, PNL s-ar eroda la guvernare.

Ulterior, ideea organizării de alegeri anticipate a fost din ce în ce mai puțin vehiculată. 

Comentarii