8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăIohannis a semnat decretele pentru desemnarea miniştrilor interimari

Iohannis a semnat decretele pentru desemnarea miniştrilor interimari

Astfel, şeful statului a semnat decretele prin care îi desemnează interimari pe Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al Justiţiei, pe Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, ca ministru al Fondurilor Europene şi pe Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, ca ministru pentru Românii de Pretutindeni.

De asemenea, preşedintele Iohannis a semnat decretele prin care ia act de demisia lui Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei, a Rovanei Plumb din cea de ministru al Fondurilor Europene şi a Nataliei-Elena Intotero din cea de ministru pentru Românii de Pretutindeni. Plumb şi Intotero candidează din partea PSD la alegerile europarlamentare.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis aceste propuneri marţi seară, după ce şeful statului a afirmat că remanierea guvernamentală propusă de PSD – Eugen Nicolicea la Justiţie, Oana Florea la Fonduri Europene şi Tit-Liviu Brăiloiu la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni – este “un fel de farsă”, precizând că nu o acceptă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă