Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis a promulgat legea care introduce criterii de integritate pentru gărzile forestiere

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, proiectul de lege de aprobare a OUG 32/2015 privind înfiinţarea Gărzilor forestiere, astfel încât ocuparea posturilor se face numai cu promovarea unei „evaluări de integritate”.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.11.2018 - 11:46

„Ocuparea posturilor din cadrul Gărzilor şi a Direcţiei se face numai cu promovarea evaluării de integritate”, prevede ordonanţa de urgenţă adoptată prin legea promulgată de Klaus Iohannis, informează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

De asemenea, personalul din cadrul Direcţiei este supus unei evaluări de integritate, care constituie cerinţă specifică ocupării posturilor din cadrul Gărzilor şi a Direcţiei, sub sancţiunea eliberării din funcţia publică sau încetării raportului de muncă, după caz. Personalul din cadrul Gărzilor şi al Direcţiei este supus anual evaluării de integritate, cu aprobarea conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură.

Dobândirea calităţii de personal al Gărzilor şi al Direcţiei presupune acordul implicit al acestuia pentru evaluarea de integritate.

„Activitatea Gărzilor este subordonată autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, prin Garda Forestieră Naţională, organizată ca direcţie generală cu atribuţii de reglementare, implementare şi control al regimului silvic şi cinegetic, denumită în continuare Direcţie”, mai prevede legea.

Proiectul a fost adoptat pe 31 octombrie, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Comentarii