6.8 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis a primit premiul `Otto cel Mare` pentru promovarea gândirii europene

Iohannis a primit premiul `Otto cel Mare` pentru promovarea gândirii europene

“Consider acest premiu o reconfirmare a crezului permanent al ţării mele într-o Europă unită în pace şi democraţie. Acest premiu este şi un îndemn pentru mine, personal, de a transmite mai departe cetăţenilor români, mai ales tinerilor, convingerea că împreună vom reuşi să depăşim multiplele provocări ale lumii de astăzi”, a declarat Iohannis, la primirea premiului, potrivit Agerpres.

El şi-a exprimat încrederea că eforturile preşedinţiei germane a Consiliului UE se vor materializa în avansarea proiectului european, prin soluţii care să aducă beneficii tuturor statelor membre, şi a dat asigurări privind sprijinul României.

Şeful statului a subliniat necesitatea unităţii, coeziunii şi solidarităţii pentru consolidarea proiectului european.

“Aceste principii sunt cu atât mai importante în contextul crizei sanitare cu care ne confruntăm. Este evident că un răspuns adecvat la o criză de asemenea dimensiune şi cu implicaţii atât de complexe nu poate fi decât un răspuns european comun şi coordonat” a afirmat Iohannis.

El a arătat că pachetul de relansare economică reprezintă o dovadă clară a solidarităţii şi unităţii europene.

Discursul Laudatio a fost rostit de către Heiko Maas, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, care a afirmat că preşedintele Iohannis este un “laureat demn, un mare european şi un prieten al Germaniei”.

Înainte de ceremonie, şeful statului a avut o întâlnire cu ministrul german al Afacerilor Externe, la care a participat şi ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu.

Premiul ‘Otto cel Mare’ este acordat, o dată la doi ani, personalităţilor şi organizaţiilor care au merite deosebite în procesul european de unificare şi în promovarea gândirii europene. 

Cele mai citite

O femeie din Republica Moldova și soțul ei rus au fost uciși în atacul de la Moscova

O femeie originară din Republica Moldova a fost ucisă în atacul terorist care s-a produs la Moscova în seara de 22 martie 2024. Confirmarea acestui...

Ce trebuie să știi despre cancerul de col uterin

Cancerul de col uterin începe să se dezvolte în celulele de pe suprafața colului uterin (porțiunea inferioară a uterului, de formă cilindrică și străbătută...

PSD și PNL încearcă să finalizeze lista la europarlamentare. Mihai Tudose sau Rareș Bogdan ar deschide lista

Rareș Bogdan sau Mihai Tudose ar putea deschide lista comună de candidați ai PNL și PSD pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie...
Ultima oră
Pe aceeași temă