Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Întrevedere importantă la Baza Kogălniceanu. Parteneriatul strategic România - SUA se consolidează

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, s-a întâlnit duminică, 24 decembrie, în baza militară din Mihail Kogălniceanu, cu secretarul Forţelor Navale Americane, Richard Spencer, şi cu comandantul Corpului de Infanterie Marină al SUA, generalul Robert Neller.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.12.2017 - 14:35

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către MApN, la activitatea de la Kogălniceanu au participat şi ambasadorul SUA în România, Hans Klem, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, general de brigadă Viorel Pană, şi contraamiralul de flotilă Mihai Panait, şeful de stat major al Comandamentului Flotei.

Pe timpul întâlnirii reprezentanţii români şi americani au discutat despre activităţile comune desfăşurate în anul 2017 şi cele în perspectiva anului 2018, s-au întâlnit cu comandanţii şi au stat de vorbă cu militarii americani şi români din bază, care vor petrece împreună sărbătorile de Craciun şi de Anul Nou.

"Parteneriatul strategic cu SUA şi NATO reprezintă pilonii fundamentali ai securităţii şi apărării naţionale a României. România susţine dezvoltarea unei relaţii transatlantice puternice cu caracter permanent ca şi condiţie esenţială pentru securitatea şi stabilitatea din spaţiul euro-atlantic. În urma deciziilor Summit-ului NATO de la Varşovia, desfăşurarea de trupe aliate pe teritoriul României este în plină desfăşurare, într-un exemplu clar de solidaritate şi integrare. Trupele americane staţionate în baza de la Mihail Kogălniceanu sporesc potenţialul posturii de aparare şi descurajare a întregii Alianţe, nu doar a României. Este o dovadă clară a solidarităţii şi determinării Alianţei pentru apărarea teritoriului NATO împotriva oricărei agresiuni", mai subliniază comunicatul MApN, informează AGERPRES.

Comentarii

loading...