Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ziua Portilor Deschise la Sighet

Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei a sarbatorit Ziua Inaltarii Domnului, ca si in alti ani, in prezenta unui mare numar de fosti detinuti politici sositi din toata tara. S-a pastrat un moment de reculegere in memoria celor morti ...

Share

Rl online 0 comentarii

11.06.2005 - 00:00
Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei a sarbatorit Ziua Inaltarii Domnului, ca si in alti ani, in prezenta unui mare numar de fosti detinuti politici sositi din toata tara. S-a pastrat un moment de reculegere in memoria celor morti in ultimul an, intre care Adrian Marino, preotul Eugen Popa, Mihai Timaru, Radu Rosianu, Victor Ioan Pica, Eugenia Florescu, pr. Victor Zamboi, Stela Rusu, dupa care cercetatorul Cosmin Budeanca a evocat profilul devenit legendar al luptatoarei din Muntii Apuseni Lucretia Jurj-Costescu, decedata, de asemenea, in urma cu cateva luni.
Din randul participantilor au luat cuvantul Emanoil Mihailescu (care a citit un mesaj din partea presedintelui AFDPR, Constantin Ticu Dumitrescu), Ion Gavrila-Ogoranu, Vasile Paraschiv, Octav Bjoza.
Violonista Ioana Raluca Voicu-Arnautoiu a sustinut un recital de muzica si poezie, apoi organizatorii impresionantei reuniuni - Ana Blandiana, Romulus Rusan, Ioana Boca - au prezentat noile sali deschise in Muzeul Memorialului: "Poezia in inchisori", "Anul 1945 - intre Yalta si Moscova", "Primavara de la Praga - Charta '77", precum si "Galeria fostilor detinuti politici", cuprinzand portretele a 4.800 de victime ale represiunii comuniste.
La sfarsit a avut loc un serviciu religios comemorativ, oficiat de preoti ortodocsi, greco-catolici si romano-catolici.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...