Zeci de profesori din Prahova nu şi-au primit salariile pe septembrie pentru că primăriile nu au bani să le achite

Zeci de profesori din Prahova nu şi-au luat salariile pe luna septembrie, după ce visteriile primăriilor au rămas goale la acest capitol.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

21.10.2017 - 13:38

Zeci de profesori din Prahova nu şi-au luat salariile pe luna septembrie, după ce visteriile primăriilor au rămas goale la acest capitol. Reprezentanţii DGFP Ploieşti spun că sunt probleme în mai multe localităţi din judeţ, înregistrate după majorarea salariilor, potrivit Mediafax.

Printre primăriile care nu au avut bani să achite salariile personalului didactic şi nedidactic, pe luna septembrie, se numără şi cea din Salcia, o comună mică şi una dintre cele mai sărace din Prahova.

Potrivit primarului, Dan Boştină, 17 profesori ar fi trebuit să-şi primească salariile pe 9 octombrie, aferente activităţii din luna trecută. Nu s-a întâmplat acest lucru întrucât visteria e goală.

”Pe 9 octombrie am avut zi de salariu. Nu am dat salariile pentru că nu avem bani. E primul an când păţim aşa ceva, cu profesorii. A mai fost un an când nu am avut bani şi nu am dat salariile în Primărie trei luni. Dar la profesori, nu“, a declarat Boştină.

Acesta a precizat că în acest moment mai are suma de 5.000 de lei, pentru tot anul, pentru plata profesorilor.

“Şcoala a avut alocat, pentru salarii, la începutul anului, suma de 432.000, dintre care s-au cheltuit 427.000 de lei. Au rămas 5.000 de lei. S-a făcut solicitare să mutăm banii din trimestrul IV în trimetestrul III, ceea ce s-a şi realizat. Am rămas descoperiţi în trimestrul IV cu suma de 150.000 de lei. Ne confruntăm cu o situaţie pe care nu o putem rezolva noi, pe plan local”, a afirmat primarul din Salcia.

Dan Boştină a adăugat că legea permite ca din bugetul local să suplimenteze fondurile pentru salariile dascălilor, însă nu-şi permite acest lucru având în vedere că la capitolul venituri estimate, pe tot anul, are prevăzută suma de 100.000 de lei.

Primarii au cerut suplimentarea fondurilor la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Ploieşti, în condiţiile în care banii pentru plata personalului didactic şi nedidactic vin de la Ministerul Educaţiei, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Ploieşti.

Purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Dumitru Bejinariu, a declarat, pentru MEDIAFAX că în privinţa sumplimentării se aşteaptă o hotărâre de Guvern.

“Bani sunt. Aşteptăm o hotărâre de Guvern şi suplimentăm fondurile pentru personalul didactic şi nedidactic. Sunt probleme în mai multe localităţi din Prahova. S-au majorat salariile şi nu au ajuns banii”, a declarat Bejenariu.

Citește totul despre:

Comentarii