16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportVosganian ia in calcul caderea guvernului

Vosganian ia in calcul caderea guvernului

Aflat miercuri in vizita la Sibiu, vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, ministru al Economiei si Finantelor, a admis posibilitatea ca guvernul Tariceanu sa cada, daca motiunea PSD va trece in Parlament, relateaza Rompres.
Varujan Vosganian a precizat, insa, ca nu s-a asteptat ca PSD sa depuna asa devreme o motiune de cenzura.
Motiunea PSD se indreapta, crede Vosganian, contra PSD-ului, nu contra Guvernului, pentru ca social-democratii vor fi nevoiti sa raspunda in fata celor 4 milioane de pensionari care asteapta marirea pensiilor cu 40 de procente, promisa pentru anul viitor.

'Nimic din realitatea economica si din situatia politica nu da un argument unei astfel de miscari care se indreapta in primul rand impotriva PSD. Pentru ca PSD va trebui sa raspunda alegatorilor sai si la urmatoarea intrebare: in situatia in care acest guvern a gasit solutia financiara pentru a creste pensiile, cu 40 la suta de la 1 ianuarie, o sansa extraordinara pentru 4 milioane de pensionari, sa vii cu o motiune de cenzura care da si ipoteza caderii Guvernului, avand drept consecinta amanarea dezbaterilor bugetului, ceea ce e nepermis, este un lucru la care PSD va trebui sa raspunda', a declarat Vosganian.
Vicepresedintele PNL crede ca un viitor guvern va putea fi votat abia in octombrie, ceea ce ar duce la intarzieri ale actualelor proiecte deja incepute.

'PSD, prin aceasta motiune de cenzura, isi contrazice practic sustinerea data in Parlament la legea privind cresterea pensiilor, pentru ca un nou guvern care va fi votat in octombrie nu va putea in nici un caz sa depuna pana la 10 octombrie proiectul legii bugetului decat daca imi cere mie proiectul si eu i-l dau; ori daca nu, are nevoie de cateva luni pentru a-si adopta programul de guvernare. Vreau sa vad cum va putea PSD sa explice celor 4 milioane de pensionari ca pensiile nu vor creste de la 1 ianuarie cu 40 la suta', a mai spus Vosganian.
Ministrul Economiei si Finantelor crede ca actualul Guvern este cel mai bun pe care l-a avut Romania de dupa 90, dovada fiind rezultatele economice foarte bune, anul trecut fiind considerat cel mai bun din istoria tarii.

Cele mai citite

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă