Voiculescu nu are nici un document despre "Dominic"

Dan Voiculescu, prin intermediul avocatului sau, Sergiu Andon, continua jocul diversionist de-a "Dominic" cu CNSAS. Ieri, Andon s-a prezentat la CNSAS pentru a solicita cele doua inregistrari video (una din 2003 si una din 2006) din timpul ...

Share

Tomita Petcu 0 comentarii

24.06.2006 - 00:00
Dan Voiculescu, prin intermediul avocatului sau, Sergiu Andon, continua jocul diversionist de-a "Dominic" cu CNSAS. Ieri, Andon s-a prezentat la CNSAS pentru a solicita cele doua inregistrari video (una din 2003 si una din 2006) din timpul audierilor lui Voiculescu. La iesire, avocatul "a scos" alte informatii, de mare "efect", menite sa incalceasca si mai mult lucrurile in cazul presupusului informator Dominic. De pilda, zice Andon, "Dominic" ar putea fi cadru activ al SRI, infiltrat la CNSAS. "Daca ei spun ca au gasit doi in doua orase si nu l-au gasit si pe al treilea, incep sa imi pun problema daca nu e si in prezent activ... ofiter sub acoperire", a spus Andon. Si ca nu cumva prin deconspirarea lui Dominic sa provoace vreun scandal la nivelul serviciilor de informatii, grijuliul Andon a precizat ca "va trebui sa iau legatura si cu conducerea SRI si a altor servicii secrete si sa le cer aprobarea". Ca, Doamne fereste, prin deconspirarea acestuia poate strica socotelile serviciilor, care si-au plasat "spionul" fix in inima CNSAS.
Daca, imediat dupa verdictul CNSAS care atesta faptul ca Voiculescu a facut politie politica, Andon sustinea agresiv ca il va da in vileag pe Dominic, ieri tonul avocatului s-a mai imblanzit. El a spus ca, de fapt, nu poseda nici un document incriminator. Are informatii de la o sursa, dar nu are documente. Ar exista totusi niste acte, dar ele privesc activitatea de dupa Revolutie a presupusului informator Dominic. "Sursa mea are ceva si de domeniul scrisului, dar despre activitatea sa din timpul tranzitiei... Lui Dominic i se pot reprosa si anumite afaceri de dupa Revolutie...", zice Andon. Iar respectivele documente vor fi date publicitatii numai daca sursa binevoieste sa faca acest lucru. Ce treaba o avea activitatea de dupa '89 a presupusului Dominic cu atributiile CNSAS de deconspirare a celor care au facut politie politica este greu de spus! In aceste conditii, cusatura cu ata alba a cazului Dominic se vede de la o posta.
In plus, lui Andon, solicitarea CNSAS de a preda toate documentele care ar putea sa duca la o rezolvare a cazului Dominic i se pare mai degraba un joc: "CNSAS joaca copilareste aici... Ei au vrut sa vada si cat stiu, sa vada unde ma pot opri...", a spus Andon. Si CNSAS a vazut: avocatul lui Voiculescu nu poseda nici un document. Doar... informatii! In fata acestei situatii penibile, Mircea Dinescu, membru in Colegiul CNSAS, a rezumat cel mai bine strategia lui Voiculescu si a avocatului sau: "Gargara, dom'le, gargaragii se gasesc intotdeauna. Acest domn a aruncat un nume si acum incearca sa se fofileze... Ne jucam de-a soarecele si pisica... Domnul Andon vine cu uite popa, nu e popa - acum aflam ca este si ofiter de Securitate (Dominic - n.r.). Deja intram intr-un scenariu SF". Dinescu considera "jalnice" acuzatiile si spune ca problema este mai simpla decat pare. "Noi aveam o chestiune clara: a facut sau nu domnul Voiculescu politie politica... Si dintr-o data incep diversiunile", a spus scriitorul. "Sa vina nenea cu docomentu'", l-a indemnat Dinescu pe Andon, referindu-se la diversiunea Dominic. Mai trebuie spus ca Andon a acuzat, ieri, CNSAS ca nu a cerut acordul lui Voiculescu pentru a-l inregistra in timpul celor doua audieri. Dinescu a desfiintat, insa, si aceasta noua minciuna: "Exista o lege... Ca sa nu existe retractari, noi filmam cu acordul celui inregistrat... Voiculescu si-a dat acordul". In plus, Dinescu a precizat ca CNSAS nu ii va da casetele lui Voiculescu, nefiind obligati de nici o lege sa faca acest lucru. Contestatia verdictului CNSAS in cazul Voiculescu va fi depusa abia saptamana viitoare.

Citește totul despre:

Comentarii