Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO Guvernul a aprobat înfiinţarea Ro-Alert, sistemul care alertează cetăţenii aflaţi într-o zonă de pericol, în timp real, prin mesaje pe telefoanele mobile

Guvernul a decis, în şedinţa de joi, aprobarea unui act normativ privind realizarea sistemului de avertizare timpurie a populației RoAlert, a anunțat premierul Mihai Tudose.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 05.10.2017 - 20:46

Guvernul a decis, în şedinţa de joi, aprobarea unui act normativ privind realizarea sistemului de avertizare timpurie a populației RoAlert, a anunțat premierul Mihai Tudose, în completare ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, precizând că sistemul va fi implementat de STS și va fi operat 24 de ore din 24 de structurile IGSU.

"Pe ordinea de zi de astăzi se află un proiect foarte important, RoAlert, un prim pas în implementarea acelui sistem de anunțare în timp real a cetățenilor care se află într-o zonă de pericol indiferent despre ce tip este acel pericol, că este meteo sau alte amenințări la adresa vieții și siguranței lor", a precizat Mihai Tudose.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a continuat, la solicitarea premierului, cu o prezentare a principalelor prevederi ale actului normativ privind RoAlert.

"Așa cum se știe, propunerea vine (...) ca urmare a analizei realizate după manifestarea deosebit de gravă a fenomenelor meteo extreme care au avut loc recent, în special în vestul țării, unde, din păcate, s-au înregistrat și pierderi de vieți omenești, am pierdut opt cetățeni români și peste 140 de răniți.

Proiectul de ordonanță este rezultatul consultărilor dintre toți factorii instituționali implicați — STS, IGSU și ANCOM. Acest sistem presupune multiple avantaje, precum transmiterea și repetarea ciclică a unor semnale rapide prin surse autorizate adaptate stării de pericol prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă. Acest sistem de alertare este îndreptat către toți utilizatorii aflați în arealul amenințat", a explicat Carmen Dan.

Ea a adăugat că sistemul de alertare care urmează să fie implementat și în România este cu atât mai necesar cu cât, "din ceea ce spun meteorologii, în perioada următoare ne vom confrunta din ce în ce mai des cu genul de fenomene 'nowcasting'".

"Sistemul va fi implementat cu sprijinul STS și va fi operat de structurile operaționale cu funcționare 24 de ore din 24, structuri ale Departamentului pentru Situații de Urgență și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Domnul Raed Arafat este desemnat, în calitate de șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, să fie responsabil atât cu coordonarea tuturor activităților care privesc finanțarea, cât și cu derularea procedurii de achiziție, cu livrarea și punerea în funcțiune a sistemului RoAlert", a precizat Carmen Dan.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...