11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Procurorul Mihaela Moraru Iorga: Kovesi a cerut reținerea Elenei Udrea "chiar...

VIDEO. Procurorul Mihaela Moraru Iorga: Kovesi a cerut reținerea Elenei Udrea “chiar și pentru o noapte”. Nu este DNA versus DNA, este un război al unei persoane pentru putere

Procurorul Mihaela Moraru Iorga a acuzat-o, marți, pe șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, că a făcut presiuni pentru reţinerea Elenei Udrea, ”chiar şi pentru o noapte”, deşi nu exista aviz pentru arestare din partea Parlamentului şi atunci ”totul era doar un circ mediatic”. În replică, Elena Udrea a declarat că va depune o plângere împotriva lui Kovesi.

”În situaţia privind dosarul Elenei Udrea în care Parlamentul a da aviz pentru reţinere, nu şi pentru arestare şi în care am ieşit şi am spus clar la acel moment ca atât timp cât nu avem arestare, nu se impune reţinerea că ar însemna să facem doar un circ mediatic. Am închis telefonul, am luat măsura controlului judiciar pe cauţiune şi consider că a fost o măsura corectă având în vedere avizul Parlamentului.

Nu mi-a spus în mod direct, pentru că nu procedează niciodată în mod direct. Sună, întrebă sau efectiv intervenea printr-un procuror şef adjunct care era coordonatorul secţiei a doua. Mi-a spus ca opinia conducerii este ca ar trebui reţinută pentru că există aviz de reţinere. A fost mesajul doamnei procuror şef . Chiar şi pentru pentru o noapte. Ceea ce mi s-a părut bizar. Şi este motivul pentru care în noaptea aia mi-am inchis telefonul”, a declarat procurorul Mihaela Moraru Iorga.

Aceasta a mai spus că tensiunea dintre ea şi Kovesi era de mult timp fiind ”determinată probabil de faptul că nu am dat curs anumitor solicitări”, susţine procurorul.

În replică, fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a declarat, pentru știripesurse.ro, că Laura Codruța Kovesi trebuie să demisioneze, în urma acestor dezvăluiri.

"Sunt șocată. Este incredibil. Acum m-a sunat avocatul să-mi spună. Știam că s-au făcut presiuni să fiu arestată. Înainte puteau să spună că vorbesc eu, o inculpată, dar acum o spun chiar procurorii. Kovesi trebuie să demisioneze. O să-i fac plângeri peste tot în lumea asta. Vorbesc cu avocatul și vom vedea ce se poate face", a declarat Elena Udrea pentru stiripesurse.ro.

Cele mai citite

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă