Victor Ponta se întoarce la Palatul Victoria: Voi ocupa în mod temporar această funcție

Fostul premier al României, Victor Ponta, va face, vineri, la ora 20.30, declarații de presă, la Palatul Victoria, după ce a fost numit de premierul Sorin Grindeanu în funcția de secretar general al Guvernului. Știre în curs de ac

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

16.06.2017 - 21:01

Fostul premier al României, Victor Ponta, va face, vineri, la ora 20.30, declarații de presă, la Palatul Victoria, după ce a fost numit de premierul Sorin Grindeanu în funcția de secretar general al Guvernului.

"În ultimele zile am văzut un premier hotărât. Am decis să îl ajut cu toate cunoștințele pe care le-am acumuluat și eu. În următoarele zile vom încerca să menținem pe linia de plutire activitatea guvernamentală care a fost torpilată de o decizie nepotrivită a domnului Dragnea.

Viaţă ne pune în situaţii neaşteptate. Premierul mi-a propus ieri să vin în echipa domniei sale în această perioară cu totul şi cu totul anormală. Am spus imediat da, deşi nu mă aflăm în ţară, vin să-l ajut pentru că eu cred că merită sprijin.

Funcţia de SGG nu era exact ce aveam în planul de carieră dar nu cred că e cazul de orgolii aici. E cazul să asigurăm funcţionarea guvernului pentru binele tuturor cetăţenilor. Guvernul nu al unui partid, al unor alegători ai unui partid ci e guvernul României. Voi ocupă în mod temporar această funcţie. 

Îl cunosc de foarte mulţi ani, e un om onest, că toţi cei din Banat. Nu a cerut el funcţia de premier, i s-a dat
În ultimele zile am văzut un premier puternic, hotărât, cu viziune pentru viitorul României şi pentru viitorul PSD, dacă PSD mai vrea să aibă un viitor. Să fie foarte clar ce vreau să facem. E vorba de o perioada de timp limitată, dar nu se ştie cât de limitată.

Să ţine pe linia de plutire activitatea guvernamentală torpilată de o decizie politică greşită a dl Dragnea, colegul nostru. Perioada depinde de evoluţiile politice. Dacă moţiunea de cenzură nu întruneşte voturile, e vorba deja de o activitate pe termen mai lung, în care premierul va încerca o majoritate şi un guvern funcţional. Lucru pe care l-a realizat dl Tăriceanu în 2007.

Dacă moţiunea pe care cred că foarte mulţi parlamentari PSD nu o vor vota trece, atunci până la numirea unui nou premier dl Grindeanu asigura funcţionarea  guvernului. Au fost perioade de interimat de până la 3 luni. Nu poţi să închizi guvernul la dorinţa dl Dragnea.

Există măsuri guvernamentale care nu pot aştepta - până la 1 iulie trebuie acreditate agenţii de management, trebuie închis semestrul I la buget şi pregătit rectificarea, sunt întâlniri internaţionale.

Sunt absolut convins că cel puţin din partea premierului există dorinţa de dialog chiar şi în ceasul al 13-lea pentru că guvernul să aibă o majoritate normală, mă refer la PSD-ALDE desigur. Am acceptat funcţia şi mă consider onorat să lucrez cu dl Grindeanu. Sunt cu atât mai mulţumit cu cât în ultimele trei zile a trecut un test mafiot aproape: ameninţări persoanle, aşa zise dezvăluiri personale sau tentative de mituire cu funcţii bănoase. Faptul că a trecut acest test a fost motivul determinant pentru care am acceptat această funcţie. Din această seară ne-am apucat de treaba şi la guvernul României nu se stinge lumina", a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă va fi exclus din partid, Victor Ponta a declarat: "Sub conducerea domnului Dragnea venit din PD, PSD înţeleg că îşi exclude în două zile consecutive cei doi premier, pe domnul Năstase nu l-a mai reprimit. Nu aş vrea să semănăm cu partidul socialist din Franţa care acum a ajuns la 10%. Dl Grindeanu e membru PSD şi nu poate să îi ia acest lucru nici măcar dl Dragnea venit de la PD. Domnul Grindeanu şi cu mine suntem membri PSD indiferent de ce vrea domnul Dragnea".

Știre în curs de actualizare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...