10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportVictor Ponta: Puterea e coruptă întotdeauna, indiferent cine o deţine

Victor Ponta: Puterea e coruptă întotdeauna, indiferent cine o deţine

După ce Victor Ponta a postat pe blogul personal o hartă a “mafiilor PDL”, Mihai Poliţeanu, consilierul europarlamentarului Monica Macovei, a făcut publică lista politicienilor trimişi în judecată în ultimii cinci ani, cei mai mulţi fiind de la PSD. 

 

Printre pedeliştii incluşi pe harta lui Victor Ponta se numără: Gheorghe Flutur, catalogat ca exponent al mafiei vămilor şi a lemnului din Suceava, Adrian Videanu, pentru mafia energiei în Teleorman, Vasile Blaga, mafia vămilor în Bihor, Roberta Anastase, pe mafia petrolului.

“I-am ales pe aceşti oameni pe baza a ceea ce mi-au transmis colegii mei din teritoriu şi a ceea ce a relatat presa locală şi centrală. Dar este o hartă incompletă, urmează să fie detaliată pentru fiecare judeţ”, a precizat Victor Ponta.

Liderul PSD i-a mai nominalizat şi pe Elena Udrea, Emil Boc şi Sorin Blejnar, ca şefi ai acestor mafii, iar  peste toţi ar exista un coordonator suprem, numit “dirigintele, care-i dirijează şi îi apără”, aluzie la Traian Băsescu. “Cine e la putere are acces la fonduri europene şi la corupţie. Puterea e coruptă întotdeauna, indiferent cine o deţine”, a precizat preşedintele Partidului Social Democrat.

Victor Ponta a precizat că nu îl interesează lista-replică publicată de consilierul Monicăi Macovei. “Nu mă interesează ce face. Pe doamna Macovei am aşteptat-o să ia o poziţie în cazul ministrului Muncii Ioan Botiş, dar văd că a tăcut cu eleganţă”.

64 de politicieni cu dosar penal

În replică la demersul lui Ponta, Mihai Poliţeanu a întocmit o listă cu 64 de politicieni trimişi în judecată sau condamnaţi în ultimii cinci ani. Aleşii fac parte din toate partidele politice; 28 sunt membri PSD, 14 provin din PDL, 11 sunt liberali, iar restul de la alte formaţiuni, inclusiv neparlamentare.

“Nu e o replică la harta domnului Ponta. Am început proiectul înainte să apară aceasta, dar a fost o muncă laborioasă şi abia acum am terminat-o. Documentarea am făcut-o pe baza comunicatelor DNA şi din ceea ce a apărut în presă”, a precizat Mihai Poliţeanu. El susţine că numărul mare de politicieni cu probleme penale readuce în discuţie necesitatea reformei în clasa politică.

“Nu cred că am scăpat nici un nume, deşi sunt foarte multe. Asta înseamnă că se impune reformarea partidelor, iar dacă acestea nu doresc să se reformeze, se poate continua dezbaterea privind apariţia unei noi formaţiuni politice”, a precizat asistentul Monicăi Macovei.

Printre cei mai importanţi politicieni prezenţi în lista europarlamentarului se numărâ fostul prim-ministru Adrian Năstase, Miron Mitrea, doctorul Şerban Brădişteanu, primarul Aradului Gheorghe Falcă, fostul ministru al Agriculturii Traian Remeş.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă