15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportVerde de la Senat pentru cazinouri în Delta Dunării. Legea pentru scutirea...

Verde de la Senat pentru cazinouri în Delta Dunării. Legea pentru scutirea de taxe pe insule şi grinduri, aprobată

Senatul a aprobat, luni, propunerea legislativă iniţiată de senatorul PSD Şerban Nicolae care vizează scutirea de taxe şi impozite pentru unităţile de turism, alimentaţie publică şi cazinouri construite pe insule şi grinduri, inclusiv în Rezervaţia Biosfera Delta Dunării.

Propunerea legislativă a fost votată cu 65 voturi ”pentru”, şase abţineri şi 28 de voturi ”împotrivă”.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare instituirea unui regim fiscal derogatoriu şi a unui regim juridic special, aplicabile unei anumite categorii de terenuri, construcţii edificate pe acestea şi activităţilor economice aferente, scrie Mediafax. Terenurile se referă la insule, grinduri şi alte suprafeţe de uscat cu potenţial de exploatare economică.

Prosperitatea firmei aflată în aria de influență a liderului PSD Liviu Dragnea este stimulată de două acte normative, aflate în discuția Legislativului.

Astfel, aceste terenuri sunt scutite de la plata impozitului pe teren şi a taxei pe teren. Regimul fiscal derogatoriu se aplică şi construcţiilor civile edificate pe aceste terenuri, dacă sunt utilizate exclusiv pentru activităţi economice constând în producerea de energie regenerabilă, turism, agrement, alimentaţie publică, comerţ cu amănuntul, jocuri de noroc, precum şi serviciile conexe acestora.

Potrivit unui amendament admis în comisiile de specialitate, propus de senatorul PSD Eugen Teodorovici, prevederile se vor aplica şi Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, deşi în textul iniţial aceste terenuri erau exceptate.

Senatul a fost primă cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...
Ultima oră
Pe aceeași temă