6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportVacaroiu merge la santaj

Vacaroiu merge la santaj

Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor au stabilit sa aiba loc joi, 20 septembrie, o sedinta comuna a celor doua camere. Pe ordinea de zi sunt sanse mari sa fie inclusa si acceptarea de catre plenul reunit a demisiilor sefilor SRI si SIE, Radu Timofte si Gheorghe Fulga, urmand ca a doua zi sa fie facute nominalizarile succesorilor acestora. Aceasta varianta este cea agreata de presedintele Traian Basescu, dar membrii Birourilor Permanente fac un santaj: ar dori sa aiba si nominalizarile in ziua cand iau act de demisii, agatandu-se de tot felul de chichite procedurale.
“S-au facut demersuri catre Presedintie si presedintele a venit cu aceasta solicitare, sa fim de acord sa-i eliberam azi (din functii pe Timofte si Fulga Ð n.r.) si a doua zi vine cu nominalizari”, a anuntat presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, in sedinta BP comuna din data de 12 septembrie. Tot seful senatorilor a gasit insa rapid si inconveniente la aceasta varianta.
“La cele doua servicii nu exista functia de interimat. Conform Legii SRI, primul adjunct ii tine locul lui Timofte, la SIE; directorul da un ordin prin care il numeste pe unul dintre adjuncti sa vina la comanda pe perioada cand lipseste. Problema care se pune (…) va fi aceasta diferenta. Noi dam o hotarare ca se elibereaza din functie, incepand cu data de… Fulga si Timofte, dar cine le tine locul?”, si-a intrebat Vacaroiu colegii de Birou Permanent.
Pierduti in chichitele procedurale invocate de Vacaroiu, senatorii si deputatii au decis, in cele din urma, sa amane luarea unei decizii pana cu o zi inaintea sedintei comune, urmand ca pana atunci sa primeasca de la comisiile parlamentare de control al activitatii SRI si SIE rapoartele cu audierile celor doi fosti sefi de servicii si cu propunerea de eliberare a lor din functie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă