Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Camera Deputaților reia, joi, votul asupra reținerii lui Nicolae Păun. Mădălin Voicu rămâne în libertate

Deputații dezbat și votează, miercuri, propunerile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) care vizează reținerea și arestarea preventivă a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 17.02.2016 - 16:56

UPDATE 16,50: Votul de miercuri din plenul Camerei, referitor la acceptarea cererii DNA pentru arestarea preventivă a lui Nicolae Păun, este considerat nul și va fi reluat joi.

Motivul este faptul că în timpul votului de miercuri nu a existat cvorumul necesar, de cel puțin 191 de deputați.

UPDATE 16.05: Camera Deputaților a acceptat, miercuri după-amiază, cererea procurorilor DNA privind reținerea deputatului Nicolae Păun.

UPDATE 15.20: Plenul Camerei Deputaţilor a început, miercuri, votul asupra cererii DNA de reţinere în cazul lui Nicolae Păun. 

UPDATE 15.12: Deputații au respins cererea de arestare preventivă a deputatului Mădălin Voicu.

UPDATE 14.22: 170 de deputați au respins cererea de reținere a deputatului Mădălin Voicu, în timp ce 116 deputați au votat să încuviințeze cererea, informează Digi24.

UPDATE 14.00: Deputatul Mădălin Voicu a cerut, în plenul Camerei Deputaților, să nu aprobe solicitarea procurorilor DNA, privind reținerea și arestarea preventivă. 

UPDATE 13.47: Dezbaterea din plenul Camerei a cererilor Direcției Naționale Anticorpuție (DNA) pentru reținerea și arestarea preventivă în cazul deputatului Mădălin Voicu a început.

UPDATE 12.40:  Dezbaterea din plenul Camerei a cererilor Direcției Naționale Anticorpuție (DNA) pentru reținerea și arestarea preventivă în cazul deputatului Nicolae Păun a început, informează Agerpres.

-------------

Deputații dezbat și votează, miercuri, propunerile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) care vizează reținerea și arestarea preventivă a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Votul va fi secret, cu bile, deputaţii urmând să exprime patru voturi, câte două pentru reţinere şi câte două pentru arestare preventivă. 

Secretarul Camerei Deputaţilor, Nicolae Mircovici, declara luni că prezentarea rapoartelor Comisiei juridice în cazul celor doi deputaţi şi dezbaterile parlamentare se vor desfăşura miercuri, între orele 12,00 şi 14,00, urmând ca votul să fie dat după ora 14,00, după sesiunea de vot final pentru proiectele de lege înscrise pe ordinea de zi a şedinţei de plen. 

Citește și: INTERCEPTĂRI. "Cumătrul" Mădălin Voicu îi cere bani lui Nicolae Păun pentru intervenții. Șefii ANAF, preș în fața șefului romilor: "Mi-aţi dat, nu, mi-aţi tema, ştiu eu despre ce e vorba"

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil luni cererile DNA de reţinere şi arestare preventivă în cazul deputaţilor Nicolae Păun şi Mădălin Voicu. 

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut miercurea trecută sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. 

Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, toate în formă continuată. 

Nicolae Păun, preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată.

Citește și: Liviu Dragnea, despre cazul lui Mădălin Voicu: Nu ne opunem solicitării procurorilor 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...