13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportUNPR propune salariul minim peste 700 de lei pentru 2011

UNPR propune salariul minim peste 700 de lei pentru 2011

Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că UNPR propune o serie de măsuri active pentru 2011 şi susţine salariul minim de peste 700 de lei, modificarea Codului Muncii şi continuarea acordului cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, scrie Mediafax.

Cristian Diaconescu a spus că, pentru anul viitor, UNPR are în vedere o serie de măsuri active, în legătură atât cu creşterea economică şi ieşirea din criză, cât şi în legătură cu nivelul de trai, măsuri despre care speră să fie susţinute şi de colegii din coaliţie.

El a adăugat că partidul are o înţelegere cu CNSLR Frăţia în legătură cu susţinerea salariului minim de peste 700 de lei şi unele modificări ale Codului Muncii, în aşa fel încât să se asigure un echilibru între drepturile şi obligaţiile angajatorului şi ale angajatului.

El a afirmat că această înţelegere este scrisă şi UNPR speră să găsească “punţile de dialog necesare în coaliţie ca aceste măsuri să se concretizeze în actele normative relevante”.

“În al doilea rând, pentru că tot va fi un an complicat, este obligatoriu să continuăm acordul cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială neexistând, cel puţin pe termen scurt, o soluţie mai bună atât în ceea ce priveşte credibilitatea României pe pieţele internaţionale, cât şi în ceea ce priveşte angajamentele financiare la care România este parte. Un astfel de acord nu înseamnă neapărat un împrumut de bani, ca să fim foarte clari. Un astfel de acord înseamnă şi o formă de înţelegere reciprocă tocmai pentru a păstra standingul de evaluare macroeconomică a României absolut esenţial atunci când discutăm de dobânzi la împrumuturi, când discutăm de nivelul investiţiilor străine în România sau chiar în ceea ce priveşte aspecte de curs monetar”, a declarat Cristian Diaconescu.

Preşedintele de onoare al UNPR a participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la prima Conferinţă Judeţeană a filialei partidului din Alba, întâlnire în care a fost aleasă şi noua conducere.

Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă