Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Unii parlamentari si-au decontat cazarea... de acasa!?

Institutul pentru Politici Publice (IPP), in colaborare cu Centrul pentru Resurse Juridice, a actionat in instanta Senatul Romaniei pentru nerespectarea Legii 544 din 2001, privind liberul acces la informatiile de interes public. Aceasta varianta ...

Share

Andreea Nicolae 0 comentarii

27.07.2005 - 00:00
Institutul pentru Politici Publice (IPP), in colaborare cu Centrul pentru Resurse Juridice, a actionat in instanta Senatul Romaniei pentru nerespectarea Legii 544 din 2001, privind liberul acces la informatiile de interes public. Aceasta varianta extrema a fost adoptata dupa ce Secretariatul General a transmis informatii incomplete in ceea ce priveste cheltuielile parlamentarilor, solicitate de IPP pentru a realiza o analiza asemanatoare celei efectuate despre Camera Deputatilor. Pentru a obtine informatiile dorite de la Camera, IPP a avut de asteptat aproape un an, timp in care a apelat si la mijlocirea Justitiei. Chiar si asa, in unele cazuri nu au fost oferite date cuprinzatoare. De exemplu, in ceea ce priveste sumele decontate pentru cazare nu s-a precizat locul in care parlamentarul si-a desfasurat activitatea. Aspect important, deoarece exista suspiciunea ca unii deputati au cerut bani pentru cazare inclusiv in circumscriptiile electorale in care ei aveau proprietati. Constantin Nita, deputatul PSD Brasov, care a decontat cazare pentru 492 de zile pe an, s-ar putea incadra si el, oare, in aceasta categorie?

Citește totul despre:

Comentarii

loading...