Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ungureanu nu-şi face partid, ci ONG. Deocamdată

Fostul premier vrea regruparea dreptei în jurul unei organizaţii nonguvernamentale care s-ar putea numi Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta."Vorbim despre o organizaţie nonguvernamentală, o asociaţie, care s-ar putea să se ...

Share

Romania libera 0 comentarii

29.05.2012 - 19:25
Fostul premier vrea regruparea dreptei în jurul unei organizaţii nonguvernamentale care s-ar putea numi Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta.

"Vorbim despre o organizaţie nonguvernamentală, o asociaţie, care s-ar putea să se numească Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta. Şi care nu are cum să fie partid", a anunţat Mihai Răzvan Ungureanu luni seară, la B1TV, elucidând, cel puţin parţial, misterul din jurul planurilor sale, enunţate doar vag până acum.


Fostul premier a explicat că îşi doreşte retrezirea interesului celor care fac parte din electoratul de centru-dreapta, dar care nu îşi găsesc reprezentarea pe scena politică. „Să iasă din tăcere, din rezervă, şi să meargă la vot", este ceea ce Ungureanu şi-ar dori.

Colaborarea cu PDL, cea mai importantă

Viitoarea asociaţie ar urma să colaboreze cu tot ce înseamnă forţă politică validată, partinică, în centru-dreapta, „iar PDL este cea mai importantă dintre ele", a spus Ungureanu, care a anunţat că este foarte posibil să îşi dea demisia din PNL.

„În momentul de faţă, între PDL şi mine există un parteneriat, este partidul care m-a susţinut la guvernare, este un partid pe care îl cunosc şi cu lucrurile bune, care sunt foarte multe, şi cu defectele sale", a continuat Ungureanu, evitând să răspună dacă are un suport din partea preşedintelui în iniţiativa lui.

Despre căderea guvernului: „trădare", „puci parlamentar"

„Ce am văzut acolo a fost una dintre cele mai neplăcute situaţii în care se află democraţia românească. A fost o trădare. Un parlamentar care are brusc revelaţia, cu câteva minute înaintea moţiunii de cenzură, şi trece de cealaltă parte (...) cum se numeşte? Evident, trădare", a răspuns Ungureanu la întrebarea privind motivele căderii guvernului condus de el.

Potrivit interpretării sale, ceea ce s-a întâmplat în sala de plen - migraţia unor parlamentari PDL către fosta opoziţie - este un puci parlamentar.

Baconschi: „Poate fi nucleul unui viitor partid"

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a salutat decizia fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu de a demisiona din PNL şi de a-şi lansa o platformă de centru-dreapta.  „Două veşti bune. Prima, de bun simţ pentru orice om care gândeşte lucid şi acţionează în spiritul dreptei autentice. A doua poate fi nucleul unui viitor partid care să consolideze, alături de PDL, o dreaptă românească modernă, reformatoare şi pro-europeană", a scris ieri Baconschi pe blogul său.

Şi europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat ieri că este alături de Mihai Răzvan Ungureanu în constituirea Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta şi se constituie parte a acestei iniţiative, arătând că s-ar şi înscrie în aceasta.

Hrebenciuc:  „Şanse zero"

Strategul campaniilor PSD, Viorel Hrebenciuc, este de părere că proiectul lui Ungureanu va reuşi să atragă doar democrat-liberali cu ordin „de la Zeus" să se îndrepte într-acolo. 

„Are şanse zero acest proiect pentru că porneşte cam apolitic. Nu-l simt închegat. S-ar putea să mă înşel", a spus Hrebenciuc.

El a precizat că în mod cert Ungureanu va reuşi să atragă liberali în jurul proiectului său.  

Citește totul despre:

Comentarii

loading...