Un presedinte PSD face 200.000 de euro

Cei trei candidati la presedintia PSD si-au depus la partid, pentru Congres, odata cu CV-urile, si declaratiile de avere, astfel incat delegatii la Congres sa stie care-i potenta financiara a prezidentiabililor. Interesant este ca, la un calcul ...

Share

Adriana Dutulescu 0 comentarii

05.12.2006 - 00:00
Cei trei candidati la presedintia PSD si-au depus la partid, pentru Congres, odata cu CV-urile, si declaratiile de avere, astfel incat delegatii la Congres sa stie care-i potenta financiara a prezidentiabililor. Interesant este ca, la un calcul sumar, invingator in lupta pentru titlul de "cel mai tare-n buzunare" candidat la sefia PSD este exact cel care nu are nicio sansa sa castige Congresul. Avocatul Antonie Iorgovan are peste 200.000 de euro bani gheata. E adevarat ca si Geoana are lichiditati consistente Ð economiile facute din bursa de student si din diurna de diplomat Ð aproape 200.000 de dolari, pe care insa ii tine in banci in America. Doctorul Oprescu pare a fi cel mai "proletar" dintre candidati, insa, desi nu are conturi in banci, are proprietati care pot valora mai mult decat cele ale colegilor.
Mircea Geoana are un teren de 1.000 de metri patrati la Corbeanca, pe numele sotiei, si un apartament in Bucuresti, tot pe numele sotiei. Mai are un autoturism Volkswagen, bijuterii si obiecte de arta de 8.000 de euro si trei conturi la banci din Romania Ð doua in lei, insumand 122 de milioane de lei vechi, si unul in valuta, insumand 17.965 dolari. Are insa doua conturi la doua banci din SUA, unde a depozitat 176.537 dolari. In plus, are actiuni la Banca Tiriac, in valoare de 47 de milioane de lei.
Sorin Oprescu are un teren in Predeal si unul in comuna Ciolpani, unde isi construieste o casa de 420 de metri patrati. Mai are un apartament in Bucuresti, in Primaverii, un autoturism BMW, bijuterii si obiecte de arta de 50.000 de euro. Nu are conturi declarate, doar 87.000 de dolari pe care i-a imprumutat fratelui sau si venituri declarate de 776 milioane de lei pe an, din salarii si indemnizatii.
Antonie Iorgovan are doua terenuri in Caras-Severin, un apartament in Aviatorilor si o casa de vacanta in Caras-Severin. A declarat oficial un autoturism Opel si spune ca nu are nicio bijuterie sau colectie de arta. Are in schimb doua conturi insumand 110 mii de euro si un cont de 537 milioane de lei. De asemenea, mai are inca 100.000 de euro pe care i-a imprumutat cumnatei sale "pentru plasament in afaceri imobiliare". Venitul anual raportat de Iorgovan atinge aproape 7 miliarde de lei vechi.

Citește totul despre:

Comentarii