6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportUltima noapte de razboi, prima zi de vacanta

Ultima noapte de razboi, prima zi de vacanta

De astazi, la Ministerul Apararii nu mai este ministru. Nu pentru ca Atanasiu si-ar fi dat demisia, ci pentru ca a plecat in concediu. Taman cand toata lumea il arata cu degetul, fie pentru ca s-a facut de ras cand a fost dat afara de Basescu din sedinta CSAT din cauza ca venise nepregatit, fie din cauza ca l-a luat gura pe dinainte si a recunoscut ca foloseste serviciul secret al Armatei in scopuri politice, Teodor Atanasiu si-a luat “cateva zile de vacanta” si s-a facut nevazut, lasand ministerul balta.


Tariceanu i-a cerut sa plece

Ieri, pe la pranz, nici macar purtatorul de cuvant al MApN habar nu avea ca seful sau plecase in concediu. “Nu stiu nimic despre asta”, a raspuns colonelul Cristinel Ghiga intrebarii noastre. Dupa cateva ore a aflat insa, probabil atunci cand sotia ministrului, care este pastratoarea telefonului ministerial, a raspuns apelurilor. “Dupa terminarea programului de la partid, va pleca imediat. Nu stiu pentru cata vreme, cateva zile probabil”, a precizat purtatorul de cuvant. Programul de la partid era legat de sedinta Consiliului Reprezentantilor PNL, care a succedat Delegatia Permanenta de joi seara, in cadrul careia ministrul Atanasiu s-a remarcat huiduind-o ca pe stadion, in fata conducerii liberale, pe colega sa Raluca Turcan.
Liberalii erau la curent cu plecarea in concediu a sefului de la MApN, surse din conducerea partidului explicand ca premierul Tariceanu insusi l-a pus pe Atanasiu sa faca cerere de concediu. “I-a zis sa plece cateva zile, sa se mai ia putin presiunea de pe el, sa uite presa ca exista, altfel nu se opreste scandalul”, sustin sursele citate.

Serviciul secret al MApN – aservit liberalilor cu buna stiinta?

Presiunea la care s-a referit Tariceanu cand i-a cerut lui Atanasiu sa “dispara” este legata de escaladarea crizei de la MApN. Marti seara, in fata parlamentarilor din Comisiile de aparare, ministrul Atanasiu si generalul Badalan s-au certat ca la usa cortului, aratand ca intre Armata si conducerea politica a ministerului nu exista nici cea mai mica posibilitate de comunicare. Miercuri seara, Traian Basescu personal s-a dus la minister, potrivit unor surse, pentru a intari pozitia generalului Badalan in fata lui Atanasiu. Ulterior, ministrul insusi s-a dat de gol chiar in direct la TV, spunand, cu o nonsalanta uluitoare, ca Directia de Informatii a Armatei ii furnizeaza lui informatii despre ceea ce se intampla la Palatul Cotroceni. In aceste conditii, scandalul este mai mare chiar decat cladirea ministerului unde activeaza Atanasiu, avand in vedere ca va fi chemat in CSAT sa dea socoteala pentru folosirea politica a unui serviciu secret.
Insa, potrivit informatiilor noastre, se pare ca Tariceanu nu este strain de actiunile girate de Atanasiu. Se pare ca acesta a primit si el ordin pe linie de partid sa aserveasca liberalilor serviciul de informatii militar, ca o contrapondere la faptul ca presedintele Basescu controleaza SRI.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă