10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportUcraina salută procesul de resetare a relaţiilor cu România, demarat în 2011

Ucraina salută procesul de resetare a relaţiilor cu România, demarat în 2011

Ministerul ucrainean de Externe este mândru că a putut demara o resetare a relaţiilor cu România în 2011, relatează agenţia Interfax Ucraina, în pagina electronică, potrivit Mediafax.

“Am început dialogul şi a devenit clar imediat că ceea ce avem în comun este mult mai mult decât ceea ce ne desparte”, a declarat marţi, la Kiev, directorul departamentului de informare al ministerului, Oleh Voloşin.

El a amintit că, în ultimii ani, relaţiile dintre Ucraina şi România nu erau foarte bune, dar un proces de resetare a început în 2011, odată cu schimbul de vizite la nivelul miniştrilor de Externe ai celor două ţări.

Potrivit lui Voloşin, cele două părţi au convenit cu privire la un schimb de vizite la cel mai înalt nivel. “Este important că am avut o dezgheţare a relaţiilor şi că suntem în dialog“, a apreciat el.

Există în continuare unele probleme, anumite divergenţe în unele domenii, dar Kievul intenţionează să le abordeze prin dialog, a precizat Voloşin.

Cele mai citite

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...

Eurostat: România, printre ţările UE cu cel mai mare deficit şi cea mai semnificativă creştere a datoriei în 2023

Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023,...

Masa de Paște, mai scumpă, chiar cu plafonarea alimentelor de bază

Bugetul alocat cumpărăturilor pentru masa de Paște de anul acesta poate depăși suma de 1.000 de lei, față de anul trecut când vorbeam despre suma...
Ultima oră
Pe aceeași temă