7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportTudorel Toader: Săptămâna viitoare definitivăm probabil proiectul de modificare a legilor Justiţiei

Tudorel Toader: Săptămâna viitoare definitivăm probabil proiectul de modificare a legilor Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, duminică, la Iaşi, că săptămâna viitoare proiectul de modificare a legilor Justiţiei va fi definitivat. În ce priveşte memoriul prin care magistraţii cer retragerea proiectului, Toader a spus că "nu face decât să susţină avizul negativ al CSM", conform Mediafax.

Prezent la Iaşi, pentru a participa la lansarea unui volum despre malpraxis editat de către soţia sa, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a vorbit şi despre faptul că săptămâna viitoare proiectul de modificare a legilor Justiţiei va fi definitivat.

În ceea ce priveşte memoriul semnat de către judecători şi magistraţi, Toader a spus că nu face altceva decât să susţină avizul negativ din partea CSM. Întrebat despre memoriul magistraţilor, Tudorel Toader a răspuns:

“Memoriul nu face decât să susţină avizul negativ dat de către CSM pentru că CSM-ul reprezintă judecătorii şi procurorii, dar avizul este consultativ”. Ministrul Justiţiei a spus că are obligaţia de a finaliza proiectul şi că acesta ar putea fi definitivat, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Tudorel Toader:

Vizita ambasadorului Germaniei nu mi-a schimbat opiniile Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declară că vizita ambasadorului Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, nu i-a modificat opiniile.

”Cu ambasadorul Germaniei am vorbit, sigur, şi despre legile justiţiei, dar cel mai mult despre MCV”, a spus ministrul. Tudorel Toader a vorbit, duminică, la Iaşi, despre întâlnirea pe care a avut-o cu ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt.

Ministrul Justiţiei a spus că discuţiile avute nu au influenţat în niciun fel opţiunile sale. Toader consideră că informaţiile care au apărut în presă legate de această întâlnire nu au fost sută la sută veridice.

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă