Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Justiţiei o critică pe șefa DNA. Tudorel Toader sugerează că Laurei Codruța Kovesi îi lipsește loialitatea constituţională

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris, luni dimineaţă, pe pagina sa de Facebook, un mesaj care pare o aluzie la atitudinea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, precum și a procurorului general, Augustin Lazăr.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.08.2017 - 10:13

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris, luni dimineaţă, pe pagina sa de Facebook, un mesaj care pare o aluzie la atitudinea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, precum și a procurorului general, Augustin Lazăr.

Ministrul Toader a anunțat că "loialitatea constituţională exclude orice acţiune sau inacţiune de natură să afecteze activitatea unei comisii parlamentare". Cei doi magistrați au refuzat în repetate rânduri să se prezinte la comisia parlamentară de anchetă a alegerilor din 2009.

Aceasta a înaintat, vineri, Consiliului Superior al Magistraturii o cerere de respingere a solicitărilor Parchetului General cu privire la documentele solicitate de comisie şi pe care procurorul general Augustin Lazăr a refuzat să le transmită.

Preşedintele comisiei, deputatul PSD Oana Florea, a reamintit că, în data de 11.07.2017, comisia a solicitat o copie după dosarul nr. 213/P/2017 clasat în data de 20.06.2017 (Sufrageria lui Oprea-n.r.), iar procurorul general Augustin Lazăr a refuzat solicitarea comisiei şi a emis două postări pe Facebook şi un comunicat al PICCJ potrivit căruia a solicitat CSM: să-şi exercite rolul de garant al independenţei justiţiei, să sesizeze CCR cu un conflict juridic de natură constituţională între autoritatea legiuitoare şi autoritatea judecătorească şi să îi fie clarificat „dacă poate fi trimis comisiei parlamentare, în copie, un dosar în care s-a dispus o soluţie de clasare ce vizează infracţiuni pentru care nu s-a împlinit termenul de prescripţie a răspunderii penale”.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...