Trump a ordonat retragerea ambasadorilor numiți politic de Obama. Ambasadorul în România va rămâne la post

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, nu se va retrage din această funcție după învestirea președintelui Trump, deși a fost numit în timpul Administrației Obama, a precizat Ambasada SUA.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.01.2017 - 23:01

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, nu se va retrage din această funcție după învestirea președintelui Trump,  deși a fost numit în timpul Administrației Obama, a precizat Ambasada SUA, sâmbătă, pentru Mediafax.

Donald Trump a anunțat că dorește retragerea de la posturi a tuturor ambasadorilor SUA care au fost numiți de Barack Obama pe criterii politice. Dar declarația lui Trump nu i se aplică și lui Hans Klemm, întrucât acesta este diplomat de carieră.

''Măsura nu se aplica ambasadorului Hans Klemm care este diplomat de carieră'', a declarat pentru MEDIAFAX Ambasada SUA la Bucureşti.

Hans Klemm a preluat funcţia de ambasador SUA în România în septembrie 2015. Anterior el a fost principal adjunct al asistentului secretarului de stat în cadrul Biroului de Resurse Umane şi în perioada iulie 2013-decembrie 2014 a ocupat funcţiile de director general interimar al Serviciului Diplomatic şi director interimar de personal al Departamentului de Stat. În 2012 Klemm a fost principalul reprezentant al SUA la APEC, the Asia Pacific Economic Cooperation forum (forumul Cooperare Economică Asia-Pacific), iar din 2010 a condus toate programele civile şi militare în domeniul statului de drept desfăşurate de SUA în Afganistan. El a mai îndeplinit multiple mandate în Japonia şi a lucrat şi la ambasadele SUA din Bonn, Seul şi Port of Spain.

Noul preşedinte al SUA, Donald Trump, ar fi ordonat rechemarea de la posturi a tuturor ambasadorilor numiţi de predecesorul său, Barack Obama, afirmă surse citate de publicaţia britanică The Independent.

 

Citește totul despre:

Comentarii