6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportTraian Basescu nu a facut politie politica

Traian Basescu nu a facut politie politica

Colegiul CNSAS a decis in unanimitate ca presedintele Traian Basescu nu a colaborat cu Securitatea in sensul de politie politica. In sedinta de ieri membrii Colegiului au luat in discutie cazul Basescu in urma documentelor invocate de Emil Constantinescu si Mugur Ciuvica care sustineau ca seful statului ar fi fost racolat de Securitate in timpul studentiei. “Acel tabel care s-a fluturat nu are nici o relevanta, pentru ca nu s-a gasit nici un nume de cod si nici o mapa anexa. Se stie ca la scoala militara erau alesi la nimereala studenti de catre Securitate, iar unii deveneau colaboratori, primind nume de cod. In cazul domnului Basescu nu exista un astfel de nume de cod”, ne-au declarat surse apropiate CNSAS. Potrivit acestora, membrii Colegiului au solicitat documente si de la Anver, din perioada in care Basescu a lucrat acolo. “Ne-au trimis simple rapoarte de serviciu, spunand ca altceva nu au”, ne-au precizat sursele citate. In consecinta, membrii Colegiului au votat in unanimitate ca Traian Basescu nu a facut politie politica.
Pe langa acesta, alti trei politicieni au primit decizii de necolaborare. Este vorba de senatorul liberal Puiu Hasotti, deputatul UDMR Toro Tibor si senatorul PD Radu Terinte. Primii doi au dosare de urmarire. In urma cu cateva zile Hasotti anunta ca Securitatea a incercat racolarea sa, dar a refuzat. Potrivit acestuia, urmarirea sa a tinut sapte ani, timp in care s-au adunat la dosar note de la 19 informatori, unii fiindu-i colegi, altii prieteni. La randul sau, Toro Tibor declara ca nu-si explica de ce a fost urmarit de Securitate, “nefiind o persoana asa de importanta”. Dosarul sau cuprinde 250 de file plus anexa convorbirilor telefonice care i-au fost ascultate.
In ziua cand a fost audiat, Radu Terinte a spus ca pe numele sau nu exista un dosar propriu-zis, ci doar cateva documente in care Securitatea ii cere sa dea informatii despre studentii straini, iar el refuza.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă