Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Traian Băsescu: Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Casa Albă este una în care România nu și-a atins câteva obiective

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Casa Albă nu poate fi considerată istorică, ci una de rutină, este de părere fostul şef de stat Traian Băsescu. Senatorul a mai adăugat că preşedintele României "nu și-a atins câteva obiective".

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 11.06.2017 - 23:01

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Casa Albă nu poate fi considerată istorică, ci una de rutină, este de părere fostul şef de stat Traian Băsescu. Senatorul a mai adăugat că preşedintele României "nu și-a atins câteva obiective".

"A fost o vizită de reconfirmare a relației bilaterale, nimic mai mult, nici istorică, o vizită de rutină. A fost o vizită în care România nu și-a atins câteva obiective. (...) Nimic despre Balcanii de Vest, care sunt un butoi cu pulbere(...). Nimic despre Republica Moldova, nimic despre Turcia.

A nu vorbi despre Turcia, cu care ești riveran la Marea Neagră, cu care ești în proximitate de securitate, cu care ai o relație tradițională și bună, este o mare eroare, mai ales că perspectiva arată că s-ar putea, la un moment dat, România să devină o alternativă pentru bazele militare din Turcia — s-ar putea. Să nu vorbești despre Siria — avem opt ani de când le spunem americanilor, oameni buni, vreți să rupem Siria sau nu", a declarat Băsescu duminică seară, la RTV.

Acesta a făcut referiri și la componența delegației cu care președintele Klaus Iohannis s-a deplasat la Washington, despre care a spus că a fost "absolut nesemnificativă".

"Din delegațiile mele nu a lipsit niciodată ministrul de Externe, ministrul Apărării și șeful de Stat Major al Armatei. Au fost întotdeauna. SRI a fost. (...) N-am înțeles. Asta arată și formalismul acestei vizite, o vizită de confirmare, nici istorică, nici nimic. (...) Delegația, absolut nesemnificativă", a mai afirmat Băsescu.

Citește totul despre:

Comentarii