14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportTraian Băsescu: Trei luni, care se vor împlini curând de la instalarea...

Traian Băsescu: Trei luni, care se vor împlini curând de la instalarea Guvernului Ponta, sunt prea mult

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, marţi seară, într-o conferinţă de presă, că “trei săptămâni de luptă politică sunt de ajuns” şi trei luni de la instalarea Guvernului Ponta vor deveni prea mult. Băsescu a mai spus că este nevoie de o “schimbare imediată de atitutidine a tuturor politicienilor”, inclusiv din partea sa.

“Trei săptămâni de luptă politică sunt de ajuns. Trei luni care se vor împlini curând de la instalarea Guvernului Ponta sunt prea mult. Câţi bani au câştigat românii din suspendarea preşedintelui? Câţi bani au câştigat românii din pierderea uriaşă de încredere? Acest lucru îi întreb pe cei 256 de parlamentari.

Trebuie să fie o schimbare imediată de atitutidine a tuturor politicienilor, inclusiv a mea. Ţara se prăbuşeşte în urma acestei dispute. Trebuie acţionat pentru restabilirea statului român în parametrii democratici, redobândirea încrederii României în UE şi Nato, prevenirea sau diminuarea efectelor adâncirii efectelor crizei economice”, a spus preşedintele suspendat.

 

Traian Băsescu a precizat că o altă prioritate este diminuarea efectelor adâncirii crizei economice în zona euro: politici bugetare prudente, îndeplinirea condiţionalităţilor din acordul cu FMI, UE şi BM, precum şi adoptarea unor măsuri în vederea sprijinirii fermierilor ale căror producţii au fost puternic afectate de secetă.

Băsescu a opinat că USL are “o obligaţie morală”, faţă de el şi faţă de români, de a înceta lupta politică şi “să înceapă să lupte pentru ţară.

“USL-ul are o obligaţie morală faţă de mine şi faţă de români. Nu a fost o plăcere să le încredinţez conducerea Guvernului, am făcut-o punând deasupra interesul ţării. Am crezut că pot oferi stabilitate României. Trebuie să înceteze cu lupta politică şi înceapă să lupte pentru ţară”, a spus Traian Băsescu”, a spus Traian Băsescu.

Întrebat ce are de gând să schimbe la atitudinea sa, Traian Băsescu a spus că “Eu nu am foarte multe de schimbat în ceea ce priveşte atitudinea mea, deocamdată sunt suspendat”.

Preşedintele suspendat a declarat că încă este dispus să demisioneze dacă va fi modificată Constituţia.

“Dacă se va face revizuirea Constituţiei şi scurtarea mandatului prezidenţial la 4 ani îmi voi da demisia. Trebuie să se revizuiască Constituţia în concordanţă cu referendumul din 2007, când românii au cerut Parlament unicameral”, a spus Traian Băsescu.

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă