15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportTraian Băsescu: România are o problemă din cauza întârzierii rezolvării situaţiei din...

Traian Băsescu: România are o problemă din cauza întârzierii rezolvării situaţiei din Grecia

Preşedintele României, Traian Băsescu, a avertizat luni seară Guvernul că dacă nu întocmeşte riguros bugetul pe 2012, îşi va permite să întoarcă proiectul în Parlament.

“I-am avertizat pe membrii parlamentului că voi trimite înapoi bugetul care nu arată exact unde se duc banii”, a spus preşedintele, insistând astfel ca proiectul de buget pentru anul viitor să fie atât prudent, cât şi transparent.

“Datorită situaţiei din UE, a situaţiei economice şi a situaţiei regionale, influenţată în primul rând de Grecia, bugetul 2012 trebuie să fie extrem de prudent, nu neaparat pentru că nu am găsi bani să finanţăm deficitul, dar mai ales pentru că finanţarea dificitului este extrem de scumpă”, a continuat Traian Băsescu.

Şeful statului a prezentat, luni seara, concluziile întâlnirii sale la Palatul Cotroceni cu reprezentanţi ai Guvernului şi ai BNR. Printre principalele puncte de discuţie au fost susţinerea deficitului bugetar în 2012 şi absorbţia fondurilor europene.

Alte declaraţii ale preşedintelui:

– O altă concluzie este faptul că într-adevăr autorităţile de management din ministere au lucrat acceptabil. La Ministerul Dezvoltării s-a lucrat aproape de contractarea întregului buget. Din păcate, avem mari probleme la factuarea lucrărilor.

– Profit să fac un apel la autorităţile locale şi central responsabile de factuarre că în lipsa facturilor cheltuim bani de la bugetul de stat şi nu putem absorbi banii europeni.

– României i-ar veni foarte uţor să meargă pe un deficit de 3%. Vă asigur însă, că toate analizele arată că am avea parte de o creditate extrem de scumpă.

– Guvernul trebuie să găsească soluţiile de diminuare a împrumutului pe piaţa internă şi externă datorită evoluţiei nesatisfăcătoare a dobânzilor…dar şi din cauza întârzierilor UE cu privire la Grecia.

– Orice lucru adevărat nu deranjează pe nimeni în UE. Mai mulţi domni şi domnişoare şi-au dat ochii peste cap când am zis că România suferă din cauza situaţiei din Grecia. Da, România are o problemă datorită întârzierii rezolvării acestei situaţii. Toată regiunea a fost contaminată. Nu se supără nimeni pentru rostirea un adevăr ştiut de toţi.

Traian Băsescu ar urma să facă noi declaraţii marţi, când se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Cum să alegi parfumul potrivit pentru orice ocazie

Viața este frumoasă dacă facem alegeri bune, iar parfumurile de lux ne pot aduce o dimensiune extraordinară în experiența vieții și în felul cum...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...
Ultima oră
Pe aceeași temă