9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportTraian Băsescu: Din momentul în care am decis că boicotul este soluţia,...

Traian Băsescu: Din momentul în care am decis că boicotul este soluţia, nu mai contează procentele pe care le obţin

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, luni seară, într-un interviu la B1TV, că “lovitura de stat era planificată de mult, atât la nivel media şi toţi lacheii din trustul Intact îşi stabiliseră deja temele de atac”. 

“Suspendarea preşedintelui a fost discutată de Voiculescu pe plajă, în Grecia, de 1 mai,  pe plajă, cu lacheii Antena 3”, a zis Băsescu.

“Cei ca Voiculescu îşi cumpără libertatea cu bani, politicienii ca Ponta şi Antonescu cumpără susţinerea mediatică”, a mai declarat Băsescu.

Citeşte şi Interviu cu Traian Băsescu: USL pregăteşte şi a treia suspendare

Băsescu a mai zis că a primit un e-mail de la Sebastian Ghiţă, pentru a purta o discuţie.

“Oamenii zic că politica a împărţit societatea în două. Nu e adevărat, media a împărţit societatea în două. Acum ceva timp am primit un mail de la directorul RTV în care îmi cerea o discuţie, ‘poate avem ceva de aranjat’. Eu i-am zis că ‘dacă mă întorc, multe subvenţii de la stat ai să pierzi băiatule!’. Nu se poate să mă şantajezi pe banii statului”.

“Pe 29 românii trebuie să voteze dacă dau dreptate celor 246 de parlamentari care m-au suspendat sau nu. Românii vor alege dacă au dreptate puşcăriabilii sau nu”.

“Loviturile de stat se dau blocând principalele instituţii şi mass-media de stat. Întâi au luat televiunea, radioul apoi Monitorul Oficial. În loc să trimită soldaţi au trimis ordonanţe de urgenţă”.

Băsescu a spus că USL-ul a făcut ca în armată şi Crin Antonescu a fost “promovat în grad”, în 3 zile, în funcţia de preşedinte interimar.

“În urma a ceea ce s-a petrecut la noi, România va avea de suferit mulţi ani pentru că s-a descalificat ca stat de drept. E o ţară cu instituţii şubrede şi politicienii nu respectă regulile. Îndepărtezi Avocatul Poporului, îndepărtezi preşedinţii Camerelor încălcând regulamentul şi blochezi Curtea Constituţională. Au blocat toate instituţiile în 3 zile.

Au fost promovaţi în grad ca în armată, peste noapte. Crin Antonescu a ajuns de la omul cu cea mai mică prezenţă în Senat, la preşedintele Senatului şi apoi preşedinte interimar.”

În ceea ce priveşte problema participării la vot, Traian Băsescu a declarat că “este problema mea sau problema lor să-şi strângă suficienţi oameni să valideze referendumul?”

“Imediat după ce s-a anunţat suspendarea am fost foarte hotărât să îndemn cetăţenii la vot. Acum există un nou curent: boicotul. 700.000 de persoane din ţară au decis să boicoteze, potrivit unui sondaj. Oricât aş vrea nu-i pot face pe aceşti oameni să meargă la vot. Cei de la PDL discută serios acest aspect deoarece nu vor să ia parte la această lovitură de stat.

Întrebarea mea este: este problema mea sau problema lor să-şi strângă suficienţi oameni să valideze referendumul?”

Preşedintele suspendat a mai spus că USL intenţionează, prin măsurile luate, să fraudeze referendumul şi că din acest motiv s-ar putea ca PDL să “boicoteze total” această acţiune.

“La alegerile prezidenţiale trecute au fost camere de luat vederi, acum nu vor să le pună cu toate că au camerele de la bacalaureat. Nu au nici liste suplimentare raportate separat. Sunt prea multe elemente care arată o dorinţă aprigă de a frauda evenimentul. De ce au împins atât de mult orele de închidere a secţiilor de votare?

Există riscul să cer PDL-ului să nu fie reprezentat în secţiile de votare şi să boicoteze total referendumul.

Au mai făcut o trăznaie. Au emis o lege care zice că Guvernul poate să stabilească orele referendumului când vor ei.”

Traian Băsescu a declarat că moneda naţională nu are cum să se stabilizeze deoarece ţara intră în 3 luni de instabilitate politică, cu doi oameni “la care nu se uită nimeni din Europa”.

“Primul lucru pe care îl fac după întoarcerea la Cotroceni este să cer instituţiilor ca puşcăriabilii să răspundă pentru drama prin care trece ţara.”

“Îmi permit să spun: abia acum vine criza! O paiaţă şi un plagiator fac jocurile în ţara asta. În condiţiile în care agricultura are de suferit din cauza secetei, în condiţiile în care fluctuează cursul valutar, în condiţiile în care situaţia în Europa e din ce în ce mai grea…”

“Eu nu îl exclud pe Ponta de la coabitare, s-a autoexclus. Îl va tunde USL-ul pentru că se uită toată Europa la el.”

“Nu am mai încercat să propun un guvern după căderea Guvernului Ungureanu deoarece vroiam să micşorez perioada de instabilitate. Vedeţi ce s-a întâmplat!.

Nişte oameni politici mici şi nişte puşcăriabili au zis: ‘ce ne trebuie nouă stabilitate, nouă ne trebuie justiţia. Nu le-a păsat de ţara asta’. S-ar putea să aibă o surpriză şi la referendum să nu se prezinte electoratul USL.”

“Vom avea dezangajări de circa un miliard de euro pentru că nu au fost folosiţi. Guvernul ăsta nu a făcut nimic”.

“Lovitura de stat e în desfăşurare. Oamenii pot să o oprească. Din moment ce am decis că boicotul este soluţia, nu mai contează procentul – eu speram la un 35%.“, a spus Traian Băsescu, specificând că oferta demisiei rămâne valabilă până la alegerile din noiembrie.

“Dacă PDL decide să boicoteze referendumul, nu ştiu dacă mă duc singur acolo”.

Cele mai citite

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...

Șapte răniți după un accident de circulație pe DN 7, la ieşirea din Deva spre Arad

Şapte persoane care se aflau într-un microbuz au fost rănite într-un accident de circulaţie care a avut loc marţi seara pe DN 7, la...

Gabriela Firea: “Sunt absolut convinsă că împreună vom schimba faţa Capitalei”

Gabriela Firea, președintele PSD București și candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, și-a exprimat speranța că locuitorii Bucureștiului vor vota pentru un oraș fără gropi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă