Traian Băsescu, despre finanţarea campaniilor electorale: Nu există partid care să fie curat

Într-un interviu pentru Gândul Live, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că nu există partid care să fie curat şi că nu candidaţii sunt cei care se ocupă de finanţarea campaniilor electorale, însă aceştia au responsabilitatea morală în acest sens.

Share

Paul Filimon 0 comentarii

Actualizat: 03.07.2015 - 13:22

Într-un interviu pentru Gândul Live, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că nu există partid care să fie curat şi că nu candidaţii sunt cei care se ocupă de finanţarea campaniilor electorale, însă aceştia au responsabilitatea morală în acest sens, relatează Mediafax.

"Nu există partid care să fie curat. Candidaţii nu prea au fost cei care s-au ocupat de finanţare, dar candidaţii au responsabilitatea lor morală", a declarat Băsescu. Întrebat dacă toate partidele se finanţează cu bani negri, fostul şef al statului a răspuns: "Da, aşa este".

La întrebarea dacă acesta este un autodenunţ, fostul preşedinte a răspuns: "Am văzut declaraţia domnului Cocoş, că a finanţat parte din campania mea din 2009. Pentru mine, campania a costat 18,5 milioane de lei, peste patru milioane de euro, la paritatea respectivă. Ultima campanie a costat mai puţin de jumătate în cazul ambilor candidaţi (...). Lucrurile sunt putrede la finanţarea campaniilor electorale şi ar trebui să avem un moment zero".

"Un candidat nu se implică el însuşi în finanţare. Nu cred că există candidat atât de naiv încât să creadă că din contribuţiile membrilor de partid se face campania. Nici nu trebuie luat de bun tot ce spun oamenii care ajung acum la DNA", a precizat Traian Băsescu.

Întrebat dacă ştia că "s-au strâns patru milioane în campanie", Băsescu a negat, însă a adăugat că putea doar bănui. "Cine nu bănuieşte?", s-a întrebat Băsescu.

Citește totul despre:

Comentarii