6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportTicu Dumitrescu si Turianu s-au certat pe microfon

Ticu Dumitrescu si Turianu s-au certat pe microfon

Scandalul de la CNSAS a ajuns in faza duelului in direct. Constantin Ticu Dumitrescu si Corneliu Turianu s-au certat pentru microfon. Presedintele Traian Basescu este asteptat saptamana viitoare sa arbitreze conflictul din CNSAS.

Constantin Ticu Dumitrescu a anuntat, joi, redactiile printr-un comunicat ca va sustine o conferinta de presa in care va spune daca ramane sau nu in Colegiu. A doua zi dimineata, surpriza. In fata jurnalistilor a venit presedintele contestat, Corneliu Turianu. El a explicat presei cum a ajuns presedintele Consiliului: “Am primit un telefon de la Dan Lazea, care m-a intrebat daca vreau sa candidez.” Presedintele CNSAS a apucat doar sa citeasca o parte din scrisoarea pe care i-a trimis-o premierului Tariceanu, in care il acuza pe acesta de regizarea unui “puci democratic”. Nu a apucat insa sa-si termine de citit mesajul, ca si-a facut aparitia Constantin Ticu Dumitrescu. El a facut un anunt prin care l-a “blocat” pentru cateva momente pe seful CNSAS.
“Vine domnul presedinte Basescu, va rog sa va intrerupeti conferinta de presa!” Apoi a continuat: “Conferinta de presa e a mea, e convocata de mine, ca membru al Consiliului”, a anuntat Dumitrescu. A pus insa o conditie: “Va spun tot ce am de spus dupa ce pleaca dansul!” Pentru ca Turianu nu s-a ridicat de pe scaun, Ticu Dumitrescu a fost nevoit sa tina conferinta de presa in fata institutiei, unde, pentru a treia zi consecutiv, s-au strans sustinatorii sai.
El a anuntat ca a fost contactat telefonic de presedintele Basescu si ca acesta si-a exprimat disponibilitatea de a participa la prima sedinta a Colegiului CNSAS, de saptamana viitoare. Ticu Dumitrescu a incercat sa il convinga pe presedinte ca este dezinformat de serviciile secrete. Ticu Dumitrescu asteapta sa fie primit la Cotroceni alaturi de specialisti ai serviciilor secrete si chiar de directorul SRI, Radu Timofte. El are informatii potrivit carora SRI detine peste 875.000 de dosare ale Securitatii si nu 100.000, cat s-a anuntat oficial. Presedintele AFDPR a comentat ca SRI a oferit date pe baza carora nu se poate lucra.
Intrebat despre expirarea termenului de 48 de ore pe care si l-a acordat pentru a demisiona, Dumitrescu a afirmat ca s-a gandit sa nu renunte, cu atat mai mult cu cat a vazut manifestarile de solidaritate din partea societatii civile. Cat despre legitimitatea alegerilor pentru presedintia CNSAS, Dumitrescu l-a invocat si el pe Dan Lazea, vicepresedintele CNSAS, caruia i-a adresat o scrisoare in care ii cere sa spuna adevarul. Dar Lazea a disparut. Totusi, Dumitrescu sustine ca Lazea i-ar fi spus, in ziua votului, ca “amandoi am fost victimele unei lucraturi”…

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă