25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportTelenovelizarea campaniei, episodul "servetelul tradator"

Telenovelizarea campaniei, episodul “servetelul tradator”

Sorin Oprescu a iesit ieri in fata presei cu un scenariu legat de un servetel pe care, intr-un restaurant, acum doua zile, Vasile Blaga si Miron Mitrea ar fi negociat voturile bucurestenilor. Vasile Blaga l-a invitat sa produca dovada, iar Miron Mitrea a spus ca el nu putea discuta cu Blaga deoarece nici macar nu era in tara.

Sorin Oprescu a lansat ieri scenariul tradarii sale de catre PSD, care tocmai anuntase ca-l sustine in ideea izolarii PD-L. Oprescu a declarat ca, in urma cu doua zile, Vasile Blaga si Miron Mitrea ar fi inceput "negocierile directe", "facand un fel de Yalta prin impartirea sectoarelor Bucurestiului si negociind capul lui Oprescu". Mitrea si Blaga ar fi pus, potrivit lui Oprescu, soarta bucurestenilor pe un servetel, intr-un restaurant. "Blaga si Mitrea au stabilit pe biletelul din restaurant ce si cum", a spus Oprescu fara sa ofere alte argumente care sa-i sustina scenariul, respectiv care este restaurantul, cand anume ar fi avut loc intalnirea si, cel mai important, nu a prezentat presei respectivul servetel. Bazandu-se, probabil, pe sustinerea totala a PSD, Oprescu a omis sa verifice pe unde era seful campaniei PSD in ziua incriminata de el ca fiind marea zi a tradarii pe servetel.

 

"Nu m-am intalnit cu nimeni. Stau cuminte in pat si-mi vad de sanatate. N-aveam cum sa ma intalnesc cu nimeni, fiind in Germania", a precizat Miron Mitrea, respingand ideea presupusei intalniri, pe care a taxat-o drept "falsa". Liderul PSD, de la München, unde se afla de sambata, crede ca Oprescu "este manipulat de cei de la PD-L care au vrut sa-i creeze o stare de nervozitate, cum ca PSD nu l-ar sustine pe Oprescu. Pozitia partidului ramane aceeasi: alegatorii sunt indemnati sa voteze cu Oprescu in turul doi", l-a reasigurat Miron Mitrea de sprijinul social-democratilor. De altfel, Mitrea este, dupa Ion Iliescu, printre sustinatorii puternici din PSD ai "independentului". Ieri pentru Oprescu si-a reafirmat sustinerea si PC. Cristian Diaconescu a tinut sa remarce faptul ca ideea servetelului lui Oprescu afecteaza chiar PSD, electoratul putand avea impresia ca partidul nu i-ar mai sustine in turul doi pe candidatii sai. Colegul sau de partid, senatorul  serban Nicolae, apropiat al lui Ion Iliescu, a continuat insa firul scenariului lui Oprescu: "Eu nu neg faptul ca este posibil sa se fi intamplat lucrul acesta". Alin Teodorescu l-a contrazis:

 

"E o intoxicare". Adrian Nastase a mers pe aceeasi poveste lansata cu o zi inainte, potrivit careia Oprescu ar putea fi candidatul PSD la Presedintie, ieri adaugandu-i pentru credibilizarea "independentului" si posibilitatea ca Oprescu sa fie "fentat" la numaratoarea voturilor. Inainte de a se afla ca Mitrea e la München de sambata, liberalul Bogdan Olteanu a declarat ca nu l-ar mira ca Mitrea si Blaga sa se fi intalnit, parerea sa fiind aceea ca "principala preocupare a PSD este sa-l submineze pe Sorin Oprescu". Suparat, Marian Vanghelie a contrazis: "Nu e domnul Mitrea negociator, ca nu l-a pus nimeni sa fie negociator".
Vasile Blaga a respins categoric orice fel de intelegere cu dusmanul electoral, cerandu-i lui Oprescu sa prezinte dovada. Respectiv servetelul. De altfel, Blaga a trecut in revista afirmatiile si actiunile lui Oprescu de la autostrazi zburatoare la asa-zisa independenta pana la bebelusii de pe listele de semnaturi, acuzandu-l de fals si minciuna.

Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...
Ultima oră
Pe aceeași temă