Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu și Dragnea vor să sesizeze CCR în cazul lui Kovesi și Lazăr, care au refuzat să se prezinte în fața Comisiei care anchetează alegerile din 2009

Șeful Senatului și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat, joi seara, la Antena 3, că este „foarte posibil” să sesizeze Curtea Constituțională a României (CCR), cu privire la refuzul procurorului-șef al Parchetului General, Augustin Lazăr, și al procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, de a se prezenta în fața Comisiei parlamentare care anchetează alegerile din 2009.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 07.09.2017 - 23:21

Șeful Senatului și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat, joi seara, la Antena 3, că este „foarte posibil” să sesizeze Curtea Constituțională a României (CCR), cu privire la refuzul procurorului-șef al Parchetului General, Augustin Lazăr, și al procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, de a se prezenta în fața Comisiei parlamentare care anchetează alegerile din 2009.

„Am discutat și cu omologul meu de la Camera Deputaților, cu dl președinte Dragnea, și este foarte posibil ca săptămâna viitoare, împreună, dar separat — adică acțiunea va fi simultană, să spunem — vom sesiza din nou CCR pentru o chestiune foarte simplă, și anume, refuzul procurorului-șef al Parchetului General și al procurorului-șef de la DNA de a se prezenta în fața comisiei de anchetă parlamentară", a precizat Tăriceanu.

Potrivit sursei citate, Comisia de anchetă dorea să afle informații despre activitățile extraprofesionale ale unor procurori, nu despre dosarele pe care le instrumentează.

„Comisia de anchetă parlamentară nu făcea anchetă în legătură cu dosarele pe care le instrumentau procurorii, în legătură cu alegerile sau altceva. Noi vroiam să aflăm, să avem informații (...) despre ce s-a întâmplat în noaptea alegerilor din 2009, care nu țin de activitatea lor profesională, era o activitate extraprofesională, (despre — n.r.) aceste întâlniri contra naturii, ce discutau cu șefii serviciilor secrete de la vremea respectivă, cu oamenii politici, pentru că în mod normal trebuie să existe o separare a puterilor în stat, nu aveau ce să stea la aceeași masă. (...) Noi am constatat această atitudine de dispreț și de refuz de a veni și a depune mărturie în fața Comisiei parlamentare, care denotă o aroganță tipică de procurorii atotputernici din regimul comunist", a mai spus șeful ALDE.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...